Els socialistes donen suport a la Iniciativa Legislativa Popular per demanar la dació en pagament

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha presentat una moció per al plenari de hui en la qual es fa ressò de la petició de la Iniciativa Legislativa Popular per tal de portar a terme un procediment de recollida de signatures que possibilite la discussió parlamentària de la dació en pagament de les hipoteques.

Segons han explicat els socialistes, es tracta d’una moció que pretén donar suport a un moviment que tracta de lluitar contra un dels problemes més preocupants que estan patint moltes famílies com a conseqüència de la greu crisi econòmica i el constant augment de l’atur a Espanya: els desnonaments. L’objectiu és aconseguir que es debatisca al Congrés la possibilitat de que els bancs accepten la dació en pagament a aquelles famílies que no poden fer front a les hipoteques i que, a més de ser desnonades, mantenen el deute amb l’entitat bancària.

La Iniciativa Legislativa Popular, amb l’impuls de les entitats en defensa dels afectats per les hipoteques, ha iniciat un procediment de recollida de signatures per a fer possible aquest debat parlamentari. I per tal de facilitar la proposta, ha demanat que els Ajuntaments aproven una moció en la qual es demana recolzament municipal per a la recollida de signatures.

En la moció presentada pels socialistes, s’explica que la voluntat final de la proposta és regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a la vivenda de les persones afectades per execucions hipotecàries.

Segons ha explicat el regidor del Grup Municipal Socialista i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, tot i que es tracta d’una qüestió a debatre al congrés dels diputats del govern de l’estat, “és necessari que els municipis ens impliquem i busquem solucions per als veïns que estan patint aquest problema, donat que els efectes dramàtics del mateix es concentren en l’àmbit local”.