Els socialistes exigeixen a Torró que s’enfronte a la Generalitat i garantitze que l’hospital siga públic

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha valorat hui la notícia donada el passat divendres per la Generalitat Valenciana i que suposa la confirmació dels pitjors temors dels sindicats i l’oposició a Gandia: la privatització del futur hospital comarcal Francesc de Borja.

La regidora Ana Garcia ha recordat que, de fet, el passat divendres 20 d’abril, els socialistes van presentar una moció al plenari de l’Ajuntament demanant a la Generalitat que garantira la gestió pública del futur hospital comarcal. Unes paraules que van rebre dures acusacions per part del portaveu del govern, Víctor Soler, que es confirma així com “el gran mentider del govern”.

Soler va titllar els socialistes d’alarmistes i va garantir que l’hospital de Gandia seria públic “sí o sí”. Unes paraules que només uns dies després, el conseller Císcar ha enviat a la llista de les mentides del PP anunciant la privatització de tota la sanitat valenciana.

Nou dies després, la situació de la sanitat ha canviat al territori valencià i a Espanya, on amb el decret signat es torna, segons Garcia, a un “sistema de beneficència i a un model injust” on els majors de 26 anys que no cotitzen “no estaran coberts per la sanitat pública, hi haurà copagament sanitari, es pagarà per tot i es perjudicarà a malalts crònics”.

Els socialistes han lamentat la decisió del Consell i han acusat al PP i a Fabra de voler acabar amb el model sanitari públic i de fer que els valencians siguen els cobais de Rajoy, “que també vol imposar aquest model sanitari a tota Espanya”. Per al GMS, la decisió de privatitzar la sanitat és culpa de les nefastes gestions del PP a la Generalitat i es tracta de la “major expropiació forçosa d’un govern als seus ciutadans”.

Per tot això, Garcia ha anunciat que els socialistes mantindran la seua moció al plenari i la deixaran oberta a noves aportacions. A més, li han demanat a Torró que, si segueix defensant i apostant per un hospital comarcal públic, “lidere una oposició frontal a la decisió de la Generalitat, vote a favor de la nostra moció i li demane al seu amic Fabra que complisca amb el compromís signat quan es van cedir els terrenys de forma gratuïta: que l’hospital seria públic”.

Garcia també ha demanat que es convoque una comissió especial de Sanitat per a abordar aquesta qüestió i que es reunisca també el Consell de Salut, presidit per la regidora del PP, Luisa Laporta.

Per la seua part, Liduvina Gil ha explicat que la decisió de privatitzar els hospitals valencians perjudicarà fonamentalment als usuaris, donat que el fet de cedir la sanitat a empreses “farà que aquestes es regisquen en termes econòmics i no com a servei públic per a conduir la gestió, reduint totes les despeses que puguen: medicaments, sous…”.

A més, Gil ha recordat que el model que Fabra pretén imposar a la Comunitat Valenciana és un model que ja ha fracassat a altres estats europeus, com a Anglaterra, i abocarà als valencians a “patir els mals de mesclar els interessos privats en una qüestió tan important com és la salut, passant de ser ciutadans a ser clients d’una empresa”.