Els socialistes inicien el debat per a analitzar el trasllat de les Falles al voltant del cap de setmana

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha anunciat hui que el PSPV-PSOE encetarà en breu un debat per tal d’analitzar la conveniència o no de traslladar les festes de les Falles al voltant del cap de setmana. Una proposta que naix després d’observar l’èxit de participació turística que s’ha viscut enguany a la ciutat, quan les falles s’han celebrat un cap de setmana.

Segons ha explicat Morant, els socialistes tenen la intenció de seure a dialogar, amb la Federació de Falles de Gandia, els comerciants i els hostalers de la ciutat per tal de veure quina acollida tindria en els sectors implicats aquesta proposta. Així mateix, els socialistes demanaran al govern que lidere el debat sense dogmatismes amb una comissió que incloga als sectors per tal d’estudiar totes les opcions possibles.

Per a Morant, es tracta d’una opció a estudiar per totes les parts implicades, doncs, segons ha explicat, “en temps de crisi, la imaginació per potenciar punts forts com són les Falles per al turisme de Gandia pot ajudar a maximitzar beneficis”. Per a la regidora socialista, les Falles són “l’inici de la important campanya turística de Gandia, que continua amb la Setmana Santa i arriba al seu moment àlgid amb les vacances d’estiu”.

Morant ha conclòs assegurant que, vistes les dades turístiques d’aquestes Falles, “estudiar quan i com celebrar les Falles podria ajudar a començar la campanya turística de la millor manera possible i a promocionar la ciutat de cara a l’exterior”.