Els socialistes insisteixen en que Gandia unfla els ingressos de multes i asseguren que la diputació encara no ofereix aquesta recaptació

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha insistit hui en que els pressupostos del PP per a 2012 a la ciutat contemplen unes xifres de recaptació de multes “unflades” i que, en contraposició al que ha assegurat Guillermo Barber, el servei de recaptació de la Diputació encara no ofereix el cobrament de multes.

Amb aquestes paraules, Garcia ha contestat a Barber, qui va tractar de justificar l’increment en la previsió de recaptació en concepte de multes que apareix als pressupostos de 2012, que passa dels 900.000 euros que hi havia previstos l’any passat als 2,6 milions d’euros de 2012. Segons el popular, aquest increment seria efectiu gràcies a l’eficiència en el cobrament de les multes per part de la Diputació, organisme al qual el govern de Torró ha cedit tota la gestió de recaptació de la ciutat al preu d’un milió d’euros per any.

Doncs bé, segons han informat hui els socialistes, la Diputació de València encara no disposa d’un organisme encarregat de la recaptació de les multes, per la qual cosa Barber ha mentit a la ciutadania. Tal i com han pogut saber els socialistes, la Diputació mai ha oferit aquest servei als municipis i només s’ha fet càrrec de la recaptació d’impostos, no de multes, una idea que a dia de hui està començant a gestionar l’organisme provincial per a posar en marxa en un futur però que, en cap cas, estarà a ple rendiment fins a d’ací uns quants mesos.

Aquest fet, per a Garcia, confirma que els ingressos previstos en aquest concepte als pressupostos són “exagerats”, i ha avisat que “provocaran problemes a les arques municipals a l’hora de quadrar l’exercici”. Garcia ha assegurat que el capítol de multes “o està unflat intencionadament o, com vaig dir, van a cobrar-nos fins i tot per respirar al carrer”.

Per tot això, Garcia ha demanat a Barber “més rigor en les seues declaracions”, i ha insistit en recordar-li que “el conveni signat amb la Diputació de València per a la recaptació és perjudicial per a la ciutat”.