Els socialistes insten a Torró a negociar amb el consell actuacions urgents a centres educatius

Si la setmana passada el Grup Municipal Socialista valorava la delicada situació de la sanitat a Gandia, esta setmana ha estat el torn de l’educació, que tampoc passa per un bon moment amb el tres en ratlla del PP. I és que, tal i com ha explicat Liduvina Gil, són moltes les actuacions pendents a infraestructures educatives de la ciutat que la Generalitat ni ha fet front ni sembla que vaja a fer-ho en breu.

Com ja van fer la passada setmana amb la sanitat, el Grup Socialista presentarà al proper plenari una moció per demanar a Torró que negocie amb la Generalitat la posada en marxa d’algunes actuacions urgents a centres educatius de Gandia, alguna de les quals portava el dirigent popular al seu programa electoral.

El model que proposen els socialistes a la seua moció és un que ja es va plantejar la legislatura passada però que no va comptar amb el vist i plau del Consell, tot i que en altres municipis com Paterna sí que es va portar a terme. Es tracta d’una gestió en la qual Gandia, donada la greu situació econòmica del Consell, avançaria els diners per a actuar en els col·legis que més ho necessiten i després el govern valencià els tornaria.

Segons ha explicat Gil, aquest model seria una bona opció per a dos col·legis públics que arrosseguen ja diversos anys reclamant actuacions, com són el Mondúber i el Cervantes. De fet, Gil ha recordat que en el segon cas, el propi Torró portava al seu programa electoral que avançaria diners del Plan Confianza, un fet que, presentats els projectes on es destinaran els 16 milions, s’ha demostrat que no serà així.

Tal i com ha explicat Liduvina Gil, el model de finançament que s’acorde per a aquests dos casos podria fer-se extensiu per a l’actuació urgent que necessiten els IES Ausiàs March i el Tirant lo Blanch. A més, també sol·liciten a Torró que faça ús del seu estimat tres en ratlla per a demanar que s’agilitzen les gestions per a portar a terme la construcció dels nous centres pendents, el Josep Camarena i Les Foies, així com l’ampliació de l’IES Veles e Vents.