Els socialistes lamenten la “indecència” de Pepe Just al presentar ofertes per a xiringuitos sent part implicada en el procediment

La regidora socialista encarregada de temes de Turisme, Diana Morant, ha valorat hui públicament com a “indecent” un episodi molt greu i que demostra “les males arts del govern del PP”. Concretament, Morant ha lamentat que el regidor de Platja, Pepe Just, presentara ofertes per a xiringuitos sent part implicada en tot el procediment.

Tal i com van poder comprovar els socialistes el passat divendres durant la celebració de la mesa de contractació, el regidor responsable de les polítiques de Platja, conegut empresari de la nit a la zona, va presentar dues ofertes fora de termini per a l’explotació de dos xiringuitos de la platja a través de la seua empresa Sabrosura Latina, de la que és soci de Benjamín Sanz, un altre destacat membre del PP.

Morant ha explicat que els socialistes ja consideren greu el simple fet de que el concejal presente, a través de les seues empreses, propostes per als xiringuitos. Però el cas es fa més greu al comprovar que el propi Just era membre de la mesa de contractació, que és l’òrgan responsable de discutir i decidir entre unes ofertes o unes altres.

Tot i que finalment la seua empresa no va ser beneficiada amb cap dels xiringuitos, la sorpresa va vindre el passat dilluns durant la inauguració dels locals, quan el soci de Just, Sanz, actuava com a mestre de cerimònies en un dels xiringuitos, adjudicat a una empresa en la qual no consta. En aquest sentit, Morant ha preguntat per què es dóna aquesta situació i apunta a “noves demostracions de l’obscurantisme i les males pràctiques dels regidors-empresaris del PP de Gandia”.

Morant ha assenyalat que el procediment dels xiringuitos “sembla estar farcit d’irregularitats i aspectes obscurs que aquest govern deuria explicar”, i ha assegurat que els socialistes continuaran seguint de prop l’adjudicació en precari d’aquests huit xiringuitos.

A més, Morant ha recordat que, després dels retards i tots els problemes, “Torró ha acabat incomplint una promesa electoral: els xiringuitos no han tornat a ser per a les famílies tal i com va prometre, a no ser que es referira a les famílies del PP”, i ha assegurat que les condicions exigides pel govern “feien impossible que així fos, amb un requisit d’experiència en el sector hostaler d’almenys 3 anys i una quantitat econòmica prohibitiva”.

El fracàs del Maremagnum

Aprofitant l’entrada al mes d’agost, la regidora Diana Morant ha volgut fer una xicoteta valoració de l’avanç de la temporada turística destacant que “la situació continua demostrant la falta de planificació i el fracàs dels projectes del PP”, i ha lamentat a més les mentides d’un govern que valora com un èxit la campanya als Hotels “mentre Radio Gandia pregunta a huit establiments que donen una valoració radicalment contrària”.

La regidora del PSPV ha assegurat que els socialistes “no ens alegrem de que les dades no estiguen sent bones, però sí que ens disgustem perquè el govern mentisca i amague informació, oblidant-se dels problemes reals i tractant de vendre una situació irreal”.

Per a Morant, una demostració del fracàs de la política del PP és el Maremagnum, del qual s’han anunciat recentment canvis substancials. Uns canvis que la regidora socialista atribueix “a l’intent dels populars d’amagar el fracàs que ha suposat”. De fet, tal i com ha dit, aquest diumenge es va haver de cancel·lar un espectacle per la baixa afluència al mateix.

A més, els socialistes tenen constància de l’existència de reclamacions d’espectadors que, al finalitzar l’espectacle, s’han considerat estafats perquè allò que se’ls havia anunciat no es corresponia ni de lluny amb el que havien vist.