Els socialistes mostren preocupació pel nou discurs xenòfob de Torró

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i secretari general del PSPV-PSOE a la ciutat, José Manuel Orengo, ha valorat hui les declaracions de Torró al voltant de l’eduriment del procediment per a empadronar-se a Gandia. Orengo li ha recordat al PP que l’empadronament “és un dret que tenen les Persones que viuen a Gandia o altra ciutat i una obligació dels Ajuntaments que ve marcada per llei”.

Orengo ha dit que “és lògic que un alcalde vulga saber qui viu en la seua ciutat i per això existeix el padró municipal, però empadronar-se és un dret de totes les persones que acrediten viure a Gandia”.

Per al portaveu socialista, que ha titllat les declaracions de Torró com a “desafortunades en un moment de crisi com aquest”, aquesta és una mesura amb la qual Torró només provocarà “males mirades entre aquelles persones que estan patint dificultats perquè no troben el treball que necessiten”. “Gandia ha sigut sempre una ciutat de convivència i no d’enfrontació”, ha afegit Orengo.

En aquest sentit, el propi Orengo explica que per a Torró la proposta només té com a objectiu “tapar les seues incapacitats com a alcalde per solucionar els problemes dels seus ciutadans desviant la culpabilitat i la responsabilitat que, com a poder públic, té”.

Tal i com ha explicat José Manuel Orengo, Gandia va ser una ciutat pionera en les parelles de fet i ha dit que espera que amb aquestes modificacions anunciades per Torró “no es facen distincions amb les parelles que tinguen algun membre d’un altre país no comunitari”.

Des de les files socialistes s’ha mostrat preocupació davant aquest nou discurs xenòfob de Torró, i continuen lamentant que el govern del PP de Gandia, lluny de buscar una solució als problemes dels gandians, crear treball i activar polítiques socials, estan centrant la seua gestió en gastar a mans plenes en la compra de centres comercials, concessionaris de cotxes i en esdeveniments que res tenen a veure en la delicada situació de moltes famílies.

El Grup Municipal Socialista considera que la immigració i aquestes actituds xenòfobes ja han estat tractades i valorades en moltes ocasions per governs del PP i del PSOE, i dubten que una mesura d’aquest tipus compte amb el suport d’entitats socials, ONG i, fins i tot, de l’església.

Així mateix, els socialistes es pregunten com una persona amb aquestes idees pot ser ponent en el proper congrés del PPCV per defensar allò en que ha demostrat la seua incapacitat: les polítiques d’ocupació.