Els socialistes presentaran una moció per demanar que l’Església pague IBI pels espais que no són de culte

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha anunciat hui que presentarà una moció al proper plenari per tal de demanar a l’Estat que cobre l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a l’Església per aquells espais que no estan destinats al culte religiós. Amb aquesta mesura, els socialistes de Gandia es fan ressò de la resolució presa pel congrés federal del PSOE, que ha redactat un model de moció per a tots els consistoris.

Segons ha explicat el portaveu del GMS, José Manuel Orengo, es tracta d’una mesura “necessària per a un Estat modern”, donat que, tal i com ha dit, “és necessari que quede diferenciat clarament allò civil d’allò religiós”. No obstant, Orengo ha reconegut i ha agraït “l’acció social que realitza tant l’Església com les entitats que d’ella depenen”.

Orengo ha explicat que els consistoris no poden patir les exempcions que l’Estat decideix per a determinats col·lectius, i ha dit que “l’Església, com qualsevol altre veí, ha de pagar els impostos de totes aquelles propietats immobles que no estan destinades al culte”. Ara bé, el portaveu socialista ha afegit que, com a compensació, podrien ampliar-se les ajudes destinades a l’acció social per a les entitats religioses.