Els socialistes proposen que l’empresa pública s’encarregue de finalitzar les obres de Simancas

Quasi 10 mesos després de que s’anunciara la paralització de les obres de Simancas, el projecte continua parat i, pel que sembla, sense solucions a curt termini. Així ho ha denunciat hui el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, qui ha llançat una proposta per tal de reprendre el projecte: que siga l’empresa pública Iniciatives qui es faça càrrec del que resta de les obres.

Tal i com ha resumit Mascarell, la paralització del projecte de Simancas es deu al problema econòmic i financer de l’empresa adjudicatària del projecte. Una situació que obliga a paralitzar les obres malgrat que els diners per a les mateixes estan disponibles en una entitat bancària. Així, el que es necessita per a rellançar el projecte és una nova adjudicació o una millora en la situació de l’empresa adjudicatària, que de moment sembla impossible.

És per això que, segons ha dit Mascarell, “una solució viable, positiva i que no tindria problemes legals és que siga la pròpia empresa pública de l’Ajuntament de Gandia qui es faça càrrec del projecte”, finalitzant les obres i acabant així amb un dels principals problemes urbanístics de la ciutat de Gandia. A més, ha dit Mascarell, aquesta solució no només possibilitaria la finalització de Simancas, sinó que també impediria que Gandia perda els sis milions d’euros de subvenció concedits i atorgats per l’Estat i la Generalitat Valenciana, que van aportar al projecte quan va ser declarat zona ARU (Àrea de Rehabilitació Urbana).

I és que per al regidor socialista, la paralització de Simancas encara continua hui en dia “per la paràlisi del govern del PP, que ha deixat el tema en un calaix i no està gestionant res en absolut per a que es reprenguen les obres”. En aquest sentit, Mascarell ha recordat que el regidor del districte, Andrés Puig, percep un sou de 44.000 euros anuals per una dedicació exclusiva “malgrat que molta gent no sap ni qui és perquè no està fent res per a resoldre els problemes dels veïns del seu barri”.

Així, els socialistes es pregunten on està el regidor Puig, què ha fet en estos 10 mesos de paralització de les obres de Simancas, quantes vegades s’ha reunit amb les empreses proveïdores de les obres o amb l’empresa adjudicatària, quantes reunions ha mantingut amb possibles empreses que es feren càrrec de les obres o quantes vegades ha visitat les obres, entre d’altres. Preguntes que, per a Mascarell, tenen com a única resposta: res.

Mascarell ha recordat que la rehabilitació del barri de Simancas “era molt més que la construcció d’uns edificis més moderns”. Ha recordat que amb aquest projecte, es pretenia dinamitzar una zona del centre de Gandia molt deteriorada, aconseguir millorar els problemes d’aparcament en el districte, millorar la imatge i l’activitat de la zona “i aconseguir equipaments públics en una zona molt habitada i on no existeixen espais de propietat municipal”. Així, ha recordat que l’aposta inicial era un gimnàs i una biblioteca que després es van substituir pel govern “però en la mateixa línia: projectes que anaven a dinamitzar el barri”.

És per això que els socialistes han demanat a Torró “que prenga cartes en l’assumpte de manera urgent i que escolte la nostra proposta o aporte altres solucions”, perquè, fins ara, segons Mascarell, “ha estat més preocupat per la seua situació econòmica personal que pels problemes dels gandians”.