El Grup Municipal Socialista de Gandia, a través del seu portaveu, José Manuel Orengo, han mostrat hui el seu rebuig radical a la privatització de les escoletes infantils de Gandia, i han anunciat reunions amb pares i mares per informar a la ciutadania “dels perjudicis que causarà aquesta nova acció privatitzadora de Torró”.
Orengo no ha dubtat en qualificar la gestió pública de les escoletes com a “excel·lent”, i ha explicat que és una valoració que reconeix “tot el món per les magnífiques instal·lacions com per l’excel·lent treball de les educadores”. Per això, el portaveu socialista ha assegurat que no volen que les escoletes “siguen el pròxim negoci de Torró”.
Per aquest motiu, a més de les reunions informatives amb mares i pares, els socialistes han demanat una convocatòria urgent de la comissió d’Educació o de la Junta de Portaveus per a conèixer detalls de la privatització d’una xarxa de centres públics que Orengo ha recordat que és “un referent en la Comunitat Valenciana per ser la més gran per a educació infantil”.
Orengo ha apuntat a altres solucions per a fer front al problema del dèficit econòmic si és aquest el motiu per a portar a terme la privatització. En concret, ha parlat de fer una adaptació dels preus públics als nivells de les rendes de forma transitòria, fins que la Generalitat Valenciana i l’Estat espanyol assumisquen l’educació pública de 0 a 3 anys.
Per als socialistes, en matèria d’educació no es pot parlar de competència deslleial “perquè l’educació no és cap negoci”, ha dit Orengo, que ha afegit que “és un servei bàsic que ha de garantir la igualtat d’oportunitats d’accés a tot el món i no sols als que puguen pagar-ho”.
Nou exemple de falta d’informació
Per la seua part, la regidora socialista Liduvina Gil, anterior responsable en matèria d’Educació, ha lamentat que una vegada més, s’han hagut d’assabentar de les novetats en aquest procés de privatització a través dels mitjans de comunicació i no en la pertinent comissió d’Educació.
Gil ha recordat que Gandia és actualment Ciutat Educadora gràcies, entre d’altres coses, a la xarxa d’escoletes i a la Universitat Popular Infantil, dos pilars educadors que Torró ha bombardejat en els pocs mesos que fa que governa.
A més, Gil ha explicat tots els dubtes que genera la privatització de les escoletes, com per exemple, què va a passar amb les actuals educadores, de les quals moltes han superat una oposició i que ara veuran amenaçat el seu lloc de treball. També han preguntat els socialistes pels sous de les educadores i, per altra, pels preus de les matrícules quan es privatitzen les escoletes.