Els socialistes recolliran demà llibres per a iniciar una activitat de Bookcrossing

L’agrupación local del PSPV-PSOE de Gandia reprèn demà les activitats de la setmana cultural “Més Cultura és la cura” que es va haver d’aplaçar la setmana passada degut a les previsions meteorològiques. Així, demà dissabte 4 de maig, membres de l’executiva del PSPV-PSOE de Gandia muntaran una taula a l’entrada del mercadet del parc Ausiàs March per a recollir llibres per a un fons que gestionaran a través de la xarxa internacional de Bookcrossing.

Entre les 10 i les 14 hores, els socialistes recolliran llibres o col·leccions literàries que ciutadans o associacions i col·lectius vulguen aportar per a formar part de l’activitat que es desenvoluparà al llarg de la propera setmana. I és que els socialistes, amb totes les obres que es recullen, organitzaran una activitat dintre de la xarxa internacional de Bookcrossing.

Què és el Bookcrossing? Es tracta d’una activitat que es porta a terme arreu del món a través d’Internet i que té com a protagonista al llibre. Els amants de la literatura que participen en aquesta xarxa ubiquen en les ciutats diferents punts d’alliberament de llibres en locals o places públiques. Així, els llibres que allí s’alliberen poden ser agafats per altres persones que, quan acaben de llegir-lo, poden tornar a alliberar-lo per a arribar a quanta més gent, millor.

Les persones que participen d’aquesta activitat poden anar actualitzant en tot moment, a través de la web www.bookcrossing.com , on està el llibre en cada moment i on va a alliberar-se. Així, els socialistes enregistraran en la xarxa totes les obres recollides en el mercadet demà per a, posteriorment, alliberar-los en cinc punts que s’ubicaran en cinc cafeteries diferents al llarg de la propera setmana.

Les persones interessades podran recollir les obres en aquestes cafeteries i, després, tornar a alliberar-les en altres punts per tal de fer rodar l’obra que han llegit. Les cafeteries on s’ubicaran els punts d’alliberament la propera setmana són la cafeteria del Teatre Serrano, Casa Sanchis-La Tulipa, La Pureta, Cafeteria Salelles i Bar Restaurant Rausell.

Al llarg de la propera setmana s’informarà dels horaris, punts exactes i altres aspectes importants de la campanya, per a que els ciutadans puguen participar de l’activitat de Bookcrossing i extendre per la ciutat la cultura a través de la lectura.