Els socialistes s’adhereixen a la manifestació de hui per a defensar i dignificar els serveis públics.

Les regidores del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia i Liduvina Gil, en nom també de l’agrupació local del PSPV-PSOE, han anunciat la seua adhesió a la manifestació convocada hui a Gandia contra les retallades als serveis públics que està patint la Comunitat Valenciana amb els distints governs del PP.

Garcia ha explicat que el motiu de l’adhesió dels socialistes és que “els valencians, i sobre tot els gandians, estem patint els efectes del tres en ratlla que tant li agrada a Torró” i que, per a la regidora socialista, “estan ofegant a la ciutadania retallant uns serveis públics necessaris que nosaltres volem defensar i dignificar”.

La socialista ha recordat que els distints governs del PP estan provocant, ses de Madrid amb el govern de Rajoy, pujades d’impostos i retalls de prestacions socials; des de València amb el govern de Fabra, retalls i impagaments a serveis públics i socials essencials; i a Gandia, patint la privatització de serveis públics i la potenciació des del sector públic d’allò privat.

Garcia s’ha centrat en el cas de Gandia, on ha exemplificat que el PP “té diners per al que vol i realitza retalls per falta de diners per una part mentre anuncia inversions milionàries innecessàries”. Així, Garcia ha recordat que mentre Torró privatitza les escoletes, inverteix diners en un xiringuito de copes al Varadero; mentre tanca la UPI i redueix el pressupost de la UPG, gasta en concerts de Julio Iglesias, Tom Jones o Bustamante.

La socialista també ha recordat que mentre Torró anuncia que desestima l’Innova, gasta 6,7 milions comprant una bolera i uns cinemes a la platja; Torró també va desestimar el PactSafor mentre no ha deixat d’endollar als seus incrementant el nombre d’assessors i ha reduït despesa en seguretat disminuïnt efectius de la Policia Local i tancant el retén 24 hores del Grau mentre compra un concessionari de cotxes.

El cas més greu, per a Garcia, ha estat les anunciades reduccions de sous, de personal de l’Ajuntament i els retalls a les associacions mentre s’ha rescindit el contracte de l’aigua comprometent-se a pagar 91 milions d’euros en concepte d’indemnització.

Per la seua part, Gil ha centrat el seu discurs en les polítiques educatives, recordant els retards de la Generalitat en el pagament del finançament que garanteix el funcionament diari dels centres educatius, la impossibilitat de contractar professorat substitut, la privatització de les escoletes, la voluntat de crear un centre concertat a un terreny públic al final del passeig, la reducció de les beques de menjador o la supressió del programa d’atenció a l’alumnat.

Torró també clava mà en la EPA i el manteniment dels centres.

Gil ha anunciat dos nous casos del “saqueig de la política educativa del PP de Torró”. Per una part, l’acomiadament de dues educadores de l’Escola de Persones Adultes que treballaven des de fa 20 anys en aquest programa actuant en zones perifèriques de la ciutat. Torró i el director general d’Educació, Rubén Malonda, han decidit no renovar els contractes a aquestes dues educadores per a contractar, a dit, a altres dues persones que cobraran la meitat, devaluant així un servei pel qual tampoc aposten.

Per altra part, Gil ha denunciat que el govern de Torró ha endollat a una candidata de la llista del PP, Juani Sevilla, que encarirà el programa de manteniment dels centres educatius. Fins ara, quan un centre patia un desperfecte, l’Ajuntament donava una quantitat econòmica al centre per a que realitzara la reparació, economitzant el temps d’actuació. Ara, es retalla la quantitat econòmica, es privatitza el servei i es contracta a Sevilla per a supervisar els desperfectes.

Gil ha assegurat que els socialistes continuaran reivindicant que la política educativa de Gandia, la qualitat de la qual ha estat reconeguda per experts, “no continue patint el desficaci d’unes polítiques privatitzadores que provoquen la disminució de la qualitat d’un servei tan important com és l’educació”.