Els socialistes valoren positivament una Fira que ha seguit el model d’edicions anteriors

El Grup Municipal Socialista ha realitzat hui una primera valoració del que ha estat la Fira i Festes de Gandia. El regidor Vicent Mascarell ha considerat com a “positiva” una fira que “ha seguit el model d’edicions anteriors”, demostrant que, contràriament al que ha estat fent el govern del PP fins ara, “quan les coses funcionen no hi ha perquè canviar-les”.

Mascarell ha agraït la decisió del nou govern de mantenir una fira “participativa i de carrer” que, un any més, ha comptat amb la ciutadania. Tot i això, el regidor socialista ha lamentat que malgrat ser una Fira més econòmica per a l’Ajuntament “haja estat una Fira més cara per als ciutadans”.

I és que si el pressupost de la Fira s’ha vist retallat, aquest retall no s’ha reflectit en la programació, donat que els espectacles de pagament han sigut més i a preus més elevats que en edicions d’anys anteriors.

Mascarell també ha volgut recordar la polèmica que va obrir la programació de la Fira i Festes amb la eliminació de la cavalcada del Tio de la Porra de Pluja Teatre. El regidor socialista ha assegurat que el pregó de Pluja es va eliminar “perquè Torró volia llegir-lo pujat dalt d’un cadafal”. A més, Mascarell ha declarat que tot el que rodejava a aquest pregó “també ha tingut un cost que caldria saber si supera al de Pluja Teatre”, posant en dubte que la decisió d’eliminar-la siga econòmica i no política.

Per la seua part, la regidora socialista Diana Morant ha volgut posar de manifest algunes carències en l’aspecte organitzatiu de la Fira i Festes. Unes deficiències que li han restat “categoria i prestigi a la programació”. En concret, Morant ha parlat dels espectacles de pagament del Maria Enríquez, on van haver problemes de desallotjament per la pluja en la Pantoja i d’organització en Cantajuego.

Els socialistes han recordat que aquestes dues actuacions les portaven iniciatives privades i han lamentat que l’Ajuntament “s’haja desentès totalment dels mateixos”.

Morant també ha explicat que els ciutadans han fet arribar als socialistes algunes crítiques en la falta de rigor a l’hora de seguir els horaris i les ubicacions programats per als espectacles de teatre de carrer, dels quals també s’han valorat algunes carències en quant a qualitat artística.

Per últim, Morant també ha valorat alguns canvis d’ubicació d’espais de la Fira i Festes, dels quals ha dit que han mostrat aspectes positius i negatius. En la part positiva, Morant ha destacat la nova situació del mercat medieval, que arribant a la plaça Major i la zona de l’Ajuntament, ha enriquit l’espai i l’oferta.

Per contra, els concerts de grups joves locals han demostrat que portar la Fira més enllà de la zona del centre “fa que baixe la participació de la gent”, desmereixent així a aquests grups que no han vist un èxit d’assistència que sí que s’hauria donat si s’hagueren fet a un altre espai.