Els ‘Xecs Comerç Gandia’ tornen a partir del pròxim divendres

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, i del president de la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, han presentat este matí una nova edició, la segona, de ‘Xecs Comerç’, una iniciativa que es va acordar al darrer Fòrum Econòmic i Social i que s’ha aprovat hui a la Junta de Govern Local.

“Creiem que amb esta concertació de mesures marquem el camí amb diàleg, consens i determinació. Si l’any passat ens enfrontàvem a una pandèmia, ara ho fem a una situació de guerra i a la conseqüent pujada de preus o falta de matèries primeres. En este context, allò que més importa és la col·laboració entre les administracions i el sector privat. Hem d’anar de la mà i teixir complicitats per a eixir junts i més forts d’esta situació», ha remarcat Prieto.

La iniciativa començarà este divendres, 20 de maig, i finalitzarà el dijous 30 de juny, o fins esgotar el crèdit municipal disponible, que per a esta campanya és de 400.000 euros, encara que, si es té en compte que la meitat dels diners els aportaran els particulars, es posaran en circulació 800.000 euros.

Els Xecs Comerç Gandia podrien generar una despesa al comerç local de Gandia entorn als 2,5 milions d’euros. La iniciativa consisteix a posar en circulació xecs de 10 euros i de 20 euros que es podran utilitzar per a comprar en qualsevol comerç adscrit, de tal forma que, entre l’aportació del consumidor i la de l’ajuntament (que sufraga el 50%, amb un màxim de 40 euros per persona), el primer s’estalvie molts diners en la seua compra.

L’usuari que vullga sol·licitar el seu xec ha de ser major de 18 anys i estar empadronat a Gandia. Els xecs els podrà buscar a la pàgina www.gandia.es. Este enllaç el dirigirà al marketplace de Gandia, www.monduv.com i, una vegada allí, haurà d’entrar a l’opció «Vull el meu xec», on també podrà consultar el llistat de comerços adherits i una breu guia d’ús. A banda, en la planta baixa de l’Ajuntament s’habilitarà un espai per tal d’informar i ajudar les persones que tinguen qualsevol tipus de dubte o problema a l’hora d’adquirir els seus xecs.