Empreses de tot el món presenten la seua candidatura per a participar en projectes innovadors de salut a Gandia

La Casa de la Marquesa ha acollit este matí el Demo Day del Programa d’Innovació Oberta Districte eHealth. Una iniciativa que ha permés seleccionar els cinc millors projectes d’innovació en salut digital per a la Comunitat Valenciana que han estat presentats per quinze startups procedents de diverses parts del món. Una vegada seleccionats els projectes, el següent pas serà el codesenvolupament de les proves de concepte en diferents entitats de la Comunitat Valenciana, en funció dels cinc reptes definits a la convocatòria (millora i optimització de l’atenció primària; prevenció sanitària; col·lectius vulnerables; transformació digital del sector salut, així com experiència del pacient).

Cal destacar que el passat 28 de febrer el procés de selecció va finalitzar havent aconseguit atraure un total de 118 sol·licituds de startups especialitzades amb solucions eHealth. Més del 30% són firmes d’àmbit internacional, procedents de més de quinze països diferents, principalment d’Alemanya i Finlàndia.

La jornada ha comptat amb la participació de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, i el CEO d’Innsomnia (empresa encarregada de l’organització de la jornada i el desenvolupament de la iniciativa), Fran Estevan, entre d’altres.

“Gandia es convertirà a la zona zero en matèria de salut”, ha declarat Antonio Rodes. El director general de SPTCV també ha posat en valor l’obstinació del seu alcalde per a posar en marxa el projecte que fa referència a Gandia com a ciutat líder en matèria de salut. “Tenim la necessitat d’innovar en este i altres àmbits. S’ha fet una feina excepcional que ha captat l’atenció d’empreses de diverses parts del món. Una vegada tinguem els projectes, els assentarem a Gandia perquè, juntament amb altres iniciatives, es constituïsca un clúster sociosanitari”, ha recalcat.

Per la seua banda, José Manuel Prieto ha incidit en la necessitat de continuar avançant amb el projecte de Districte Digital en matèria de salut. “La pandèmia ha reforçat les prioritats que teníem des del consistori i la Generalitat Valenciana per a aconseguir que la salut siga una via de generació d’oportunitats. Travessem un moment complicat que dificulta la creació d’oportunitats i d’ocupació, però amb el Districte Digital aconseguirem que des de Gandia sorgisquen innovacions perquè es beneficien totes les estructures sanitàries de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat.

“Esta iniciativa és complementària al que volem desenvolupar al polígon Sanxo Llop com a via d’especialització d’una ciutat que vol créixer en un sector amb alt valor afegit”, ha afegit l’alcalde, qui ha explicat que una vegada seleccionats els projectes i realitzat el desenvolupament, l’Ajuntament de Gandia ha ofert a la Generalitat els baixos de la residència d’estudiants situada al costat del Campus de la Universitat Politècnica de València perquè estes empreses comencen el seu camí.

Finalment, Fran Estevan ha destacat que hui dia la salut és un dels principals focus d’inversió internacional. “No només és important que les empreses s’implanten a Gandia sinó que els principals fons d’inversió i el sector públic siguen coneixedors que Gandia és una peça fonamental per a solucionar els reptes del sistema públic de salut”, i ha incidit que “la salut és una cosa que necessitem tots i cada dia. El nostre repte és aconseguir que els projectes responguen a les necessitats de la societat, alhora que es generen oportunitats”.