En marxa el dispositiu de seguretat per a la Fira i Festes de Gandia 2022

Gandia es prepara per a acollir aquest cap de setmana la Fira i Festes. Després que la pandèmia impedira que els darrers anys se celebrara amb el desenvolupament d’alguns esdeveniments, enguany es reprén la programació amb una gran oferta d’activitats. Per això, tal i com han explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant; i el comissari principal cap de la Policia Local, Pep Martínez Espasa, aquest matí s’ha coordinat el dispositiu de seguretat, preparat per part dels diferents cossos de seguretat, per a la Fira i Festes de Gandia 2022.

«Serà distinta perquè s’eliminen restriccions i això, que és una bona notícia, comporta per a la Policia Local i la resta de cossos de seguretat de l’estat més treball. Es preveu una gran afluència de gent», ha expressat Arnau. Així doncs, tal i com ha afegit, el dispositiu de seguretat incidirà sobretot en el reforç de la vigilància i de la seguretat als espectacles musicals del parc de la Festa i de l’Institut Maria Enríquez; a les activitats del Centre Històric; i als espectacles pirotècnics. A més d’aquestes localitzacions, també es portarà a terme un control del trànsit a l’extraradi de la ciutat per part dels grups de control de trànsit de la Guarda Civil.

L’espai que més activitat generarà i concentrarà major afluència de gent  serà el Centre Històric. «Açò ens obliga a prendre una sèrie de mesures quant a trànsit i també de protecció de les persones», ha indicat Morant. A partir del dia 29 a les 20 h s’iniciarà el muntatge dels mercadets i s’aplicarà un control del trànsit i des de les 7 h del dia 30 es restringirà el trànsit al Centre Històric. Tot i això, el veïnat podran accedir des de les 2 h fins a les 9 h als seus garatges a través de 5 punts d’accés i els serveis d’emergència podran passar durant tot el dia en cas de necessitat.

Tal i com han explicat l’intendent i el comissari de la Policia Local, s’instal·laran elements d’abalisament al llarg del centre de la ciutat. «Les mesures de seguretat amb objectes i barres impediran que puga haver-hi qualsevol accident», ha agregat el regidor de Seguretat Ciutadana. Segons Morant, es retiraran aquests elements el dimarts a les 6 del matí perquè a partir de les 8 tot torne a la normalitat. Pel que fa al parc de la Festa i el María Enríquez es reforcen els serveis policials fixes mentre estiguen en marxa les activitats. També es podran trobar punts violeta en aquests espais.

Enguany la Fira i Festes ha ampliat la seua duració a dos setmanes, la qual cosa ha derivat en una major atenció als esdeveniments i activats en la via pública. La Policia Local treballa en col·laboració de la comissaria de la Policia Nacional, bombers, guàrdia civil, protecció civil i alguns grups de la Policia Autonòmica per tal d’oferir un control i vigilància de la ciutat. «Vull destacar els vora 600 serveis policials de la Policia Local, la qual cosa demostra l’esforç que realitzarem per a aquesta fira», ha assenyalat Espasa. Així mateix, Morant ha recomanat a la ciutadania que es mantinga informada a través de les xarxes socials de tota la informació referent a aquesta Fira i Festes 2022.