Ens oposem al repagament dels discapacitats i els dependents de fins a un 90% en els seus centres de dia i tallers ocupacionals

Els Socialistes de Gandia hem mostrat hui la nostra oposició a què els discapacitats i dependents hagen de pagar fins a un 90% en els seus centres de dia i tallers ocupacionals, amb el repagament que el Govern de la Generalitat Valenciana, del PP, ha establit per als usuaris dels centres de dia, tallers ocupacionals, residències i habitatges tutelats destinats a persones amb discapacitat i dependents. Gil ha recordat que, a través del Decret 113/2013, de 2 d’agost, el govern de Fabra estableix un repagament per als usuaris d’estos centres, que podrà ser del 90% d ela seua pensió, quan fins ara era del 75%. A este decret se sumen els continus impagaments a les entitats que gestionen els centres i als professionals del sector, que els han ficat a la vora de la fallida.

La regidora Liduvina Gil ha anunciat que els Socialistes de Gandia durem al proper plenari una declaració institucional demanant la retirada d’este Decret, i l’oposició del consistori al repagament per part dels dependents i els discapacitats. Gil ha assegurat que “a la mala gestió i falta de voluntat política per resoldre els problemes de finançament d’estos centres i els seus usuaris s’uneix l’aprovació de mesures que són excloents i brutals”.

Gil ha afirmat també que des del PSPV-PSOE “reinvindiquem el nostre sistema de benestar, ja que a més d’atorgar beneficis als ciutadans, és una inversió col·lectiva. Este decret de repagament va en contra de l’estat de benestar i suposarà perdre molts llocs de treball”.

La moció se suma també a les peticions que, en este sentit, s’han fet des del Comitè d’entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV).