Entregats els premis del II Concurs de Postals ‘Homenatge de les xiquetes i xiquets de Gandia als iaios i iaies’

El passat divendres 4 de febrer, la Biblioteca del Parc de l’Estació de Gandia va acollir el lliurament de premis de la segona edició del Concurs de Postals ‘Homenatge de les xiquetes i xiquets de Gandia als iaios i iaies’ adreçat als alumnes de 5è i 6è de Primària. A l’acte va acudir la regidora d’Infància, Liduvina Gil, i l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, va participar de forma telemàtica.

El concurs va nàixer d’una proposta realitzada pel II Consell de la Infància del curs (2019-2020). La primera edició, realitzada en 2021, va comptar amb la presentació de vora 500 treballs. Per esta raó, l’actual Consell de la Infància va considerar donar-li continuïtat a la proposta dels anteriors consellers i conselleres. Enguany s’ha aconseguit una gran participació amb més de 700 treballs provinents de 17 centres educatius del municipi.

Tal com va concloure el jurat, el nivell dels treballs ha estat molt elevat tant per la tècnica artística (dibuixos) com per la part escrita. Així mateix, el total de guardons han sigut tres, però atès la gran quantitat de treballs presentats es va decidir per unanimitat crear 4 accèssits, per la qual cosa el concurs ha finalitzat amb set premis.

Segons la regidora socialista l’entrega de premis referent al concurs es tracta d’un esdeveniment molt emotiu. «Es posa de manifest la importància de la convivència dels avis i els néts. El contacte intergeneracional afavorix que el públic infantil valore la gent gran com a font de saviesa i experiència, a més de millorar les seues habilitats socials, especialment la empatia i la tolerància», ha expressat.

A l’acte de lliurament de premis es va convidar als iaios i iaies dels alumnes premiats, ja que l’essència del concurs és retre’ls un homenatge. Així mateix, van assistir els tutors dels alumnes, els quals ajuden a que les accions desenvolupades des de l’Àrea d’Infància es puguen dur a terme. Una vegada finalitzat, els assistents van poder visitar l’exposició amb tots els treballs realitzats per alumnes de 5è i 6è de Primària, la qual es podrà visitar fins el 18 de febrer en l’horari habitual de la Biblioteca del Parc de l’Estació.

 

Guanyadors i guanyadores del concurs

– Emma Verdú Sanz. CEIP Rois de Corella. 5è B
– Marta Escrivà Moya. CEIP Joan Martorell. 6è B.
– Pablo Mañez Castelló. CC Abecé. 5è.
– Rosario Mingarro Huenteo. CEIP Cervantes. 5è B
– Stefano Di Carlo Domínguez. CEIP Botànic Cavanilles. 5è A
– Theresa Navarro Romero. CC Abad Solà. 5è.
– Yasmina Krim Arbi. CEIP Montudver. 6è