És inadmissible que el PP seguisca fent partidisme d’una realitat amb dades: la platja de Gandia, plena

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, li ha demanat al PP de Gandia que “deixe de mentir a la ciutadania i de crear malestar en el sector turístic. El PP ha governat i sap perfectament que els horaris dels establiments són els que sempre ha marcat la Generalitat Valenciana”.

Prieto també li ha demanat al PP, que “deixe de fer partidisme en plena campanya turística d’estiu. En quina ciutat del món, que viu d’atraure visitants, l’oposició critica el seu govern en plena temporada turística? Diré més: en quina ciutat del món un partit polític parla malament de la seua ciutat i del seu turisme, quan la temporada turística és bona? Només ací passa que una oposició parle malament de Gandia, o deixa de voler a Gandia, quan no pot servir-se d’ella. És inadmissible que vullguen fer partidisme d’una realitat amb dades: la Platja de Gandia, plena. El millor exemple que tenim i que podem donar és el treball que, junts, hem de fer al qual sumem tot el potencial de la millor platja del món. El pitjor és fer partidisme en plena temporada, que ni ajuda a la ciutat ni beneficia a la seua imatge. Així que, senyors del PP: o arrimen el muscle, o deixen treballar”.

Si la situació econòmica de l’Ajuntament de Gandia fóra millor, es podrien fer més coses, per això cal insistir en la més que necessària col·laboració públic-privada. “No obstant això, no acceptarem crítiques dels que dinamitzaven la platja amb ‘pufos’ de 5,3 milions d’ euros comprant boleres. Per no parlar de la filosofia del ‘jo convide, però tu pagues’ que ja li ha eixit massa cara a la nostra ciutat, amb més de 600.000 euros en factures sense pagar. Esta imatge era la política turística del PP, i per este camí no podíem seguir”, ha explicat el portaveu socialista.

Prieto ha recalcat que, en benefici de l’activitat turística i econòmica, l’actual Govern local va sol·licitar en el seu moment l’ampliació d’horaris entre juny i setembre, en consens amb el sector. Així, la normativa vigent és la que el PP va posar en marxa el 2012, la qual va comptar amb l’aprovació de tots els sectors implicats. “Resulta molt curiós escoltar al regidor Pepe Just parlar de persecució al sector. Res més lluny de la realitat: l’únic que està fent l’actual govern és garantir que tots els implicats puguen competir en les mateixes condicions”, ha remarcat el portaveu del Grup Municipal Socialista.

Prieto també ha recordat que el Govern de Gandia seguix treballant de la mà del sector, posant en marxa les Meses de Turisme on participen tots els actors implicats en el Turisme, i buscant un model estable per a la ciutat que no depenga del govern de torn i que servisca durant generacions.

Cal destacar que en les primeres estimacions d’ocupació hotelera de la primera quinzena de juliol, segons l’informe de la patronal hotelera Hosbec, s’ha produït un incrementat en 5 punts respecte al 2015, passant del 90,25% al 95,40% durant el 2016.

“Per als que diuen, com el PP, que el turisme es desinfla la millor resposta són les dades. I les dades confirmen que l’ocupació millora des del passat estiu. Així, durant el juliol del 2014, Gandia registrava un 90,80% d’ocupació, és a dir, un 4,60% menys que enguany. A més, i gràcies a les gestions que es realitzen des que vam accedir al govern, el turisme estranger continua augmentant. Des del 2014, l’increment ha estat d’un 1,40%”, ha destacat Prieto.

Pel que fa als turistes que ens visiten d’altres països, respecte al mateix mes del 2014, els visitants de França i Portugal es mantenen en les mateixes quotes mentre que es produïxen augments en l’arribada de visitants procedents de Rússia i els països de l’Est, Suïssa, Regne Unit i sobretot, de països Nòrdics que augmenten un 0,7%.