Es presenta a Fitur el xiringuito sostenible que serà una realitat a Gandia a partir de 2025

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha presentat a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a Madrid, el projecte guanyador del concurs d’idees per a dissenyar els xiringuitos sostenibles que tindrà Gandia a la seua platja a partir de 2025. Uns xiringuitos que tindran una superfície de 150 metres quadrats i una terrassa d’altres 50 metres quadrats, i hauran de ser sostenibles en la seua construcció i respectar l’entorn pròxim.

Mascarell ha destacat que des de fa anys, “Gandia ha desenvolupat una estratègia turística lligada a la sostenibilitat i el medi ambient. Turisme i sostenibilitat ja són inseparables perquè hem de conservar els nostres recursos naturals per a poder oferir-los en el futur i un d’ells és la platja”.

Sobre els xiringuitos, l’edil socialista ha destacat que ja estan incorporats a la platja i que havien de sumar-se a la sostenibilitat. “És un procés que vam posar en marxa juntament amb el Col·legi d’Arquitectes i que perseguix que les construccions que s’instal·len en la dècada vinent siguen un referent”, ha assenyalat. Sobre les propostes presentades el responsable de Turisme ha remarcat que han aportat “molt bones idees per a desenvolupar un gran projecte”.

La proposta denominada ‘Pellis’ ha sigut la que ha obtingut millor puntuació. L’esment d’honor ha sigut per a la proposta ‘Parpalló’, el primer accèssit per al projecte ‘Albatros’ i el segon accèssit per al disseny denominat ‘Contingències’.