Es presenta la campanya ‘L’escola en Falles’ per tal d’apropar les festes als centres educatius

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha presentat aquest matí la campanya ‘L’escola en Falles’, una iniciativa que busca promoure, conscienciar i participar de la tradicional festa valenciana. Per tal d’apropar la falla del barri als col·legis perquè els xiquets i les xiquetes coneguen i s’identifiquen amb ella, cada centre educatiu tindrà programades el proper 16 de març tres o quatre visites a les falles més properes del seu voltant.

Cadascun dels 11 centres adherits al programa tindrà un cronograma amb l’horari i les visites a realitzar. Aquests són: Sant Francesc de Borja, Borja Jesuïtes, Carmelites, Abad Solà, Joan Martorell, Gregori Maians, Cervantes, Botànic Cavanilles, Les Foies, Los Naranjos i Esclaves.

Les escoles aniran a les corresponents falles on els faran una xicoteta explicació del que significa la falla, l’artista, la pirotècnia, l’origen de la festa, la identitat de diversitat, el cassal… A banda, s’entregarà a l’alumnat una borsa amb un esmorzar saludable.

“Volem que els xiquets i les xiquetes prenguen consciència de la importància que té l’element dinamitzador que són les Falles, tant educatiu com cultural”, ha destacat Fuster. La regidora socialista ha conclòs amb el desig que “l’alumnat senta com a pròpia la falla del seu barri”.