Es presenta la programació del ‘Grau Festiu 2021’ adaptada a la normativa covid-19

El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, i el president de la Junta del Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, han comparegut en roda de premsa per a presentar la programació cultural i festiva de ‘El Grau Festiu 2021’ que l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb esta junta de districte, ha organitzat des del 9 al 17 de juliol amb l’objectiu de què el veïnat d’esta barriada hi puga gaudir enguany d’unes festes alternatives adaptades a la normativa covid-19.

Tot i que la tònica del darrer any ha sigut l’absència de celebracions festives a Gandia i als seus barris, al 2021 l’ajuntament ha programat des de fa mesos activitats adaptades al context de pandèmia “amb la idea que la nostra ciutat és una destinació segura, que els visitants i la nostra ciutadania puguen gaudir dels nostres espais i dels nostres barris en condicions de seguretat”, ha transmès Prieto, qui ha insistit que no hi ha festa a l’ús, però tampoc res que impedisca a la barriada marítima gaudir d’una alternativa als dies grans que hauria de celebrar a l’estiu, donat les condicions estrictes de seguretat que ha implantat el consistori a Gandia des que s’iniciara la crisi sanitària.

Per la seua banda, Picornell ha recalcat que “enguany les festes són les millors possibles i les que les autoritats ens deixen fer”, encara que ha mostrat esperança de cara al pròxim any, quan espera que es puguen celebrar sense les condicions extremes que en ara ens recomanen les autoritats sanitàries.

Respecte de les actuacions programades, ha informat que enguany no hi ha berbenes a l’ús (sense ball), no s’expedirà beguda ni menjar i no hi ha processons ni cercaviles, però sí una sèrie d’actuacions i activitats culturals i religioses on la gent hi pot gaudir amb totes les mesures de seguretat (distància de seguretat, gel hidroalcohòlic i ús de mascareta si no es pot garantir la distància social).

La programació completa del ‘Grau Festiu 2021’ consta de les següents activitats:

Divendres 9:  Homenatge a la gent gran

Plaça del Rullo

– 22.00 h: Monòleg amb l’actuació de Manu Badenes, un del grans artistes del territori nacional de la comèdia.

– 23.00 h : Actuació de Jaume Costa & Coral, amb un gran repertori clàssic de la música dels 80 i dels 90. Aforament limitat a les cadires disponibles amb compliment de mesures anti-covid (distància de seguretat i ús de mascareta).

Dissabte 10 : Quintades d’arts!

Plaça del Rullo

 • 17.30 h: Parc Infantil d’aigua, vine a gaudir d’una jornada de jocs aquàtics i no oblideu la tovalla.

Plaça del Moll dels Borja

 • 20.00 h: Borja Port Art. Los Herrita: The Flamingo‘s. Un espectacle per a tota la família, on els malabars, l’humor i els monocicles son les ferramentes dels artistes per a guanyar-se al públic. Organitza el departament d‘Escena Urbana i Política Festíva i Territori Borja.

Plaça de la Marina

 • 23.00 h. Espectacle Musical amb Luis Muñoz homenatge als cantants: Nino Bravo i Camilo Sesto. Aforament limitat a les cadires disponibles amb compliment de mesures anti-covid (distància de seguretat i ús de mascareta).

Diumenge 11

Església de Sant Nicolau

 • 21.00 h: IX Festival Nacional d’Havaneres Port de Gandia. Organitza Orfeó Borja amb el patrocini de l’Autoritat Portuària de València i la Junta del Districte del Grau.

Dimecres 14

Plaça del Moll dels Borja

Gandia, és declarada ciutat amigable de la infància.

 • 20.30 h: Espectacle: Pixels Offline, de la Banda del Drac organitzat el Consell de la Infància de Gandia.

Dijous 15. Dia de la Mare de Déu Blanqueta. Patrona del Grau

Plaça del Rullo

 • 08.00 h: Despertà estàtica a càrrec de la Colla de Dimonis Dimolí.

Plaça Garbí

 • 19.30 h: Toc de la Banda de Cornetes, Gaites i Tambors Mare de Déu Blanqueta.

Església de Sant Nicolau.

– 19.45 h: Entrada de les Padrines de les festes dels anys anteriors amb la banda Mare de Déu Blanqueta.

– 20.00 h: Ofrena i Missa en honor a la Mare de Déu Blanqueta, cantada pel Cor de  Benirredrà, sota la direcció de Juan Miguel Terrazas. En acabar, la Banda de Cornetes i Tambors Mare de Déu Blanqueta, interpretarà la tradicional toc d’honor a la patrona del Grau.

– 21.00 h: Bombardeig pirotècnic, amb la Colla de Dimonis Dimolí.

Divendres 16. Festivitat de la Verge del Carme, patrona de la gent de la mar

Plaça de la Marina.

 • 08.00 h: Despertà estàtica a càrrec del grup Dimolí.

Plaça de la Llotja.

 • 17.30 h: Parc Aquàtic. Vine a gaudir de l’aigua. No oblides dur la tovallola.

Plaça del Garbí.

 • 19.30 h: Toc de l’Agrupació Musical de la Germandat del Davallament.

Església de Sant Nicolau.

– 19.45 h: Toc de l’Agrupació Musical de la Germandat del Davallament.

– 20.00 h: Missa Major, cantada per l’Orfeó Borja de Gandia, dirigit per Jesús Cantos Plaza. En acabar, l’Agrupació Musical de la Germandat del Davallament, interpretarà tradicional toc d’honor a la patrones.

Escollera Nord del Port.

 • 23.00 h: Castell de Focs d’Artifici, a càrrec de la pirotècnica Aitana.

Plaça de la Llotja.

 • 23.15 h. Espectacle tribut al rock amb Eufóricos, membres de la orquestra Euforia (Montecarlo), ens ofereixen un recull de cançons del pop-rock. Aforament amb compliment de mesures anti-covid (hidrogel, distància de seguretat i ús de mascareta).