Es restableixen i milloren totes les línies de l’Urbanet

Gandia 23 d’octubre 2015.- El govern de Gandia ha anunciat aquest matí l’ampliació i millora dels serveis que presta l’Urbanet a partir del 2 de novembre.

L’anunci ha estat realitzat per l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, el regidor de Contractació, José Manuel Prieto i Xavier Ródenas, regidor responsable del Transport Públic Municipal.

Diana Morant ha destacat que “es tracta d’una promesa complida. Hem hagut de donar moltes males notícies a conseqüència de la mala gestió de l’anterior govern. Fa tres mesos vam anunciar una detallada del servei i en aquell moment vam explicar que no existia partida pressupostària suficient per a acabar l’any. Gràcies a la bona voluntat de l’empresa gestora de l’Urbanet es va aconseguir evitar el tancament del servei”.

L’alcaldessa ha volgut recordar que “ens vam comprometre a intentar millorar el servei per al mes de novembre i hui anunciem que restablirem el servei en gran part. Tot i així, no ens aturarem en aquest punt, ja que es convocarà una comissió d’estudi de la Mobilitat per planejar el futur de la ciutat no només en l’aspecte de l Urbanet sinó en altres temes com la peatonalització de carrers, la mobilitat reduïda o l’ús de la bicicleta“.

Per la seua banda, Lorena Milvaques es va reafirmar en el compliment de les promeses realitzades i en la premissa escoltar els ciutadans. “Ens vam reunir amb Fedaveïns i demanem tota la informació en forma de propostes. Eren demandes urgents que havíem d’atendre i quant hem tingut la possibilitat econòmica, les hem atès“.

L’acord es mantindrà fins a la finalització de la nova contracta, moment en el qual s’estudiarà la possible fusió del transport de la platja i la ciutat per tal de millorar les prestacions a finals de maig de 2017.

Vam prendre una decisió d’emergència per poder donar el servei i ara ho modifiquem per introduir 110.000 € per als mesos de novembre i desembre i de cara a l’any vinent, la partida completa estarà garantida en els pressupostos. El nostre model de ciutat contempla el transport públic que arribe a tots els barris i seguirem treballant en aquesta línia” va afirmar Jose Manuel Prieto.

Finalment Xavi Ródenas ha destacat la feina feta entre els diferents departaments implicats i l’empresa concessionària.

D’aquesta manera, el servei passa d’unes 35,5 hores de servei a 60 hores. A més, l’edil ha anunciat que la línia tornarà a Benipeixcar, comptarà amb un tram del passeig mentre que la pràctica totalitat de la República Argentina tindrà servei. Quant als horaris, el responsable de la Mobilitat Pública va comunicar que “s’amplien els horaris, s’arribarà a l’institut vell i hi haurà servei a la sortida dels alumnes del Tirant lo Blanc a més de més hores en els Marenys, Marxuquera i en l’última franja horària del nou hospital comarcal”.

*Foto: Àlex Oltra