El govern de Gandia aprova els plecs Tècnics i Administratius per a la gestió del centre esportiu del Grau

Gandia 11 de juliol 2017.- Jose Manuel Prieto, regidor delegat d’Administració, Modernització i Govern Obert ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar sobre el principal punt que ahir es va abordar en el transcurs de la Junta de Govern i del resultat que ha obtingut la web municipal en l’informe ITA 2017 elaborat per l’ONG Transparència Internacional.

 

En primer lloc, Prieto ha recordat que fa mesos es va aprovar la memòria dels aspectes econòmics, socials i financers del Centre Esportiu del Grau com a pas previ a la seua licitació. «Amb aquest procés volíem assegurar-nos una concessió a llarg termini per no estar a expenses de contractes que van finalitzant, perquè es garantís el millor servei i millors prestacions«.

 

D’aquesta manera, ahir es van aprovar els Plecs Tècnics i Administratius per a la gestió del centre esportiu per un període de 15 anys sense possibilitat de pròrroga. L’edil ha explicat que els criteris d’adjudicació es dividirien de la següent manera sobre un total de 100 punts:

– 55 punts per a l’oferta econòmica

– 45 punts que dependran de judici de valor

 

«En aquests 45 punts, no només es contempla el pla de gestió sinó que també es contemplen les millores i la posada a punt que es realitze del centre (25 punts), o aspectes relacionats amb l’estalvi energètic». «Una licitació oberta de 15 anys ens permet que l’empresa tinga una tranquil·litat en el temps i puga planificar totes aquelles inversions que considere amb l’única finalitat de millorar el servei. És una bona notícia per al districte i per a la ciutat en general«.

 

D’altra banda, Prieto ja informat del resultat de l’informe bianual que realitza l’ONG Transparència Internacional que va ser publicat la passada setmana.

«Hem obtingut un resultat que sobre un límit de 100, l’Ajuntament de Gandia ha obtingut 98,1 punts, fet que suposa una millora de 0,6 punts respecte a l’últim informe emés durant la passada legislatura«.

 

L’informe ITA valora el contingut i l’accessibilitat a la informació pública analitzant un total de 80 indicadors. Entre les ciutats espanyoles més grans, Gandia es col·loca en un quart lloc per bloc de puntuació (primer bloc: 100 pts; segon: 99,4; tercer: 98,8; 4: 98,1). Així les coses, la nostra ciutat es troba en la posició 32 de total de l’informe, superant a ciutats amb més població i més recursos.

 

«És un bon resultat, però no tenim temps per l’auto satisfacció, tot el contrari, volem el 100% i volem arribar a l’excel·ncia. Aquest informe ha evolucionat respecte als anteriors. Hi ha més ítems per analitzar i són més exhaustius. En quatre dels sis blocs que s’analitzen hem obtingut els 100 punts” i afegia que «ja hem explicat que estem treballant en un nou portal web on anirem més enllà per millorar els resultats, no només d’aquest informe sinó d’altres institucions que analitzen la nostra relació amb els ciutadans i els serveis que prestem«.

 

Les sis àrees avaluades són:

  1. a) Transparència activa i informació sobre la corporació municipal (Gandia 100/100),
  2. b) Pàgina web, relacions amb els ciutadans i la societat, i participació ciutadana (Gandia 100/100),
  3. c) Transparència economicofinancera (Gandia 100/100)
  4. d) Transparència en les contractacions de serveis (Gandia 87,5 / 100),
  5. i) Transparència en matèries d’urbanisme i obres públiques (Gandia 86,7 / 100),
  6. f) Dret a l’accés de la informació (Gandia 100/100)