L’Agència Valenciana de Turisme instal•la a Gandia una palmera tecnològica i jocs infantils

Gandia 21 de febrer 2018.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i altres membres de la corporació gandiana, han presentat aquest matí les noves instal·lacions que l’Agència Valenciana de Turisme ha col·locat a la platja de Gandia i que podran ser utilitzades per visitants, banyistes i ciutadans a qualsevol hora i en qualsevol època de l’any, contribuint així a la desitjada desestacionalització.

 

En concret, l’AVT ha realitzat una inversió més de 77.000 € durant 2017 que ha permés la instal·lació d’una palmera tecnològica, situada davant del far del carrer Alcoi, sobre el Passeig Marítim; una zona de jocs infantils a la sorra, a més del manteniment de les passarel·les de fusta d’accés a la platja.

 

La palmera tecnològica (amb la forma de la palmera icònica de la Comunitat Valenciana) servix perquè la gent puga carregar a qualsevol hora del dia en una zona de gran afluència del Passeig Marítim els seus dispositius mòbils (mòbils, tablets, reproductors de música o similars mitjançant port USB). La càrrega es realitza mitjançant energia solar.

 

Sobre aquesta instal·lació, Diana Morant ha destacat que «no només estem donant una imatge de modernitat a la platja amb noves tecnologies i estem adaptant-nos a les demandes actuals dels turistes i veïns sinó també estem respectant el medi ambient. La palmera tecnològica és un element més dins del turisme intel·ligent i d’avantguarda que estem duent a terme a la nostra ciutat. Som conscients que si volem liderar el turisme, hem d’apostar per les Noves Tecnologies. Hem d’oferir al turista una platja moderna, i una platja moderna és una platja on el visitant pot carregar el seu mòbil quan es queda sense bateria«.

 

L’alcaldessa va agrair a Francesc Colomer la visita i va destacar que «el secretari autonòmic sempre es recorda de Gandia a l’hora de realitzar aquest tipus d’inversions perquè sap que som una ciutat valenta que vol estar a l’última. Prova d’això és la nostra participació en el projecte europeu Alter Eco que ens ha seleccionat com una de les poques ciutats espanyoles. Amb aquesta iniciativa el que aconseguirem són dades fiables d’afluència per treballar sobre certeses del coneixement. Hi ha una clara coincidència entre el que vol l’AVT i Gandia. Som conscients de la necessitat de reposicionar-nos com a destinació i marca per seguir competint amb altres destinacions en un món global i aconseguir l’anhelada desestacionalització«.

 

Per finalitzar, Diana Morant ha recordat que «Fa un parell de setmanes ens assabentem de les últimes xifres d’HOSBEC, que ens deien que Gandia liderava l’ocupació turística el 2017 i incidia en què ja es començava a desestacionalitzar el turisme. Estic segura que amb projectes com els de l’Agència Valenciana de Turisme tindrem més fàcil aconseguir el nostre objectiu«.

 

Per la seua banda, Francesc Colomer, va declarar que «vull manifestar públicament el treball que en matèria turística s’està fent a Gandia de la mà de la seua alcaldessa i la corporació. Han interpretat perfectament el moment que vivim i que requerix estratègia i objectius per superar nous reptes. És necessària la innovació i la modernització alhora que es fa valdre el nostre passat i riquesa. Hem d’enorgullir-nos dels que som al mateix temps que busquem noves fórmules per diferenciar-nos d’altres destinacions turístiques i això s’està fent a Gandia molt bé«.

 

Lluita contra l’intrusisme

Durant la seua visita a Gandia, Colomer ha recordat que des de l’Agència Valenciana del Turisme «estem en una lluita constant contra l’intrusisme en el sector turístic» i ha destacat que aquesta lluita «la portem a terme amb la col·laboració de totes les administracions i el sector empresarial«.

 

En aquesta línia, ha reconegut «l’esforç realitzat per l’Ajuntament de Gandia per sumar els seus recursos municipals als de l’Agència Valenciana del Turisme i la policia autonòmica en la lluita contra l’allotjament clandestí«.

 

Així mateix, Francesc Colomer ha ressaltat que «les actuacions contra l’intrusisme no paren mai», i alhora ha incidit que des de la Generalitat «treballem per sumar noves aliances, per això en la Mesa contra l’Intrusisme celebrada el passat mes hem incorporat a tot l’ecosistema públic i privat«.

 

A més, ha ressaltat que «hem de continuar treballant en aquesta lluita contra l’economia submergida, per això des de Turisme seguirem instruint expedients com estem fent ja contra les grans plataformes que incomplixen les normes» i ha recordat que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat «multiplicarà per 20 les sancions«.