Èxit d’assistència a la inauguració de les jornades ‘Gandia, últim port de la República-Memorial Mari Carmen Pérez’

Ahir van començar les V Jornades de Memòria Democràtica ‘Gandia, últim port de la República-Memorial Mari Carmen Pérez’, en memòria de qui va ser presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, regidora socialista i filla de Marcelino Pérez, alcalde de la ciutat quan va esclatar la Guerra Civil.

L’Aula Magna del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), seu de les jornades, estava plena de gom a gom per escoltar l’esperada conferència de l’historiador Paul Preston, que finalment es va fer mitjançant vídeo, ja que per problemes de salut no es va poder desplaçar a Gandia. A l’acte inaugural d’estes jornades va intervindre el regidor socialista i president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell.

Abans de la conferència, a les 18.30 hores, es va inaugurar l’exposició sobre els bombardejos del port de Gandia (l’últim de la República), que es podrà visitar a l’edifici CRAI del Campus de Gandia de la UPV fins al 30 de març. Cal destacar que Alegria Just Pellicer, última supervivent del darrer vaixell que va eixir de Gandia fugint de la repressió, va rebre un homenatge per part de l’organització de les jornades.

‘Gandia, últim Port de la República-Memorial Mari Carmen Pérez’, activitat comissionada per l’historiador Eladi Mainar, continua durant el mes de març amb conferències de ponents de primer nivell i amb una visita guiada al port de Gandia el 12 de març.

La propera xarrada la impartix Antonio Calzado, historiador i autor, entre altres, del llibre ‘Revolució i guerra a Gandia. 1936-1939’. Serà el dimarts 10 de març, amb el títol ‘La Guerra Civil a Gandia’, a la sala de conferències 1 del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.