FALOMIR: “LA GENERALITAT HA REBUT D’EUROPA MÉS DE 100 MILIONS D’EUROS PER A OCUPACIÓ JUVENIL I NO SABEM QUÈ S’HAN FET”

politica&birres

Al llarg d’estos anys, Europa ha destinat més de 100 milions d’euros a l’ocupació juvenil a la Comunitat Valenciana. Una altra cosa diferent és l’ús que n’ha fet la Generalitat, com contava ahir Samuel Falomir, candidat a l’Europarlament pel PSOE, que ha complert amb l’objectiu de presentar, almenys, un 20% almenys de joves en les llistes. Tot i la important inversió en ocupació realitzada per Europa i malbaratada per la Generalitat, Falomir indica que “els actuals fons europeus per a ocupació juvenil es queden curts. Per això els socialistes proposem triplicar la xifra, passant de 7.000 milions a 21.000 milions”.

Falomir, que va participar en l’acte Politica&Birres a la plaça Loreto de Gandia, va explicar que els diners es gestionarien amb el pla Garantia Juvenil, per a assegurar que els diners es gasten en fomentar el treball jove “perquè ara no passa així: la Comunitat Valenciana ha rebut més de 100 milions d’euros que no sabem on han anat a parar”.

Davant el més de mig centenar de persones, sobretot joves, que van acudir a escoltar-lo, Falomir va recordar que “els joves valencians seguim sent els que més patim el problema de la desocupació de tot Espanya, però el PP no fa res per a solucionar-ho: ni presenta propostes ni té cap pla concret”.

Acompanyat per el secretari de Joves Socialistes de Gandia, Adrià Vila, Falomir es va comprometre a què el projecte socialista per a Europa posarà en valor les persones, garantirà la dignitat i els serveis socials. “Volem crear una troika social que faça de contrapés a l’econòmica, i aconseguisca garanties a les persones que més ho necessiten. Volem posar per davant els interessos de les persones i no els de les entitats bancàries, com ha fet fins ara el PP”.

Finalment, Falomir es va referir a la transcendència d’estes eleccions. “El 25 de maig ens juguem molt; les decisions més importants i les que afecten a xicotets detalls de la nostra vida quotidiana es prenen a Europa on els òrgans de govern europeus tindran més poder que mai”. I ha recordat que els socialistes presentem a les eleccions el nostre candidat, Martin Schulz perquè la gent puga votar-lo. El del PP, Jean Claude Juncker, ni tan sols es presenta a les eleccions.