‘Feminista ilustrada’ i Diana Morant reflexionen sobre la igualtat de gènere

La il·lustradora i autora María Murnau va estar ahir a Gandia al costat de l’alcaldessa i candidata socialista a les eleccions municipals, Diana Morant, per a parlar de feminisme, drets i igualtat. A l’acte, que es va celebrar en el Mirador del Serpis, van acudir nombroses fans de la jove que van escoltar amb atenció el seu discurs. Murnau, que treballa sota l’àlies de ‘Feminista ilustrada’, és tot un referent entre les joves i compta amb més de 450.000 seguidors en la xarxa Instagram, i milers de seguidors en altres xarxes socials. El seu missatge és clar i directe: ensenyar i transmetre “de forma urgent” el missatge feminista, sobretot, entre la generació adolescent, la més vulnerable i més exposada a la sobreinformació que suposen les xarxes socials. “Les lleis són necessàries, però la base de tot està en un canvi de mentalitat de tota la societat”, va explicar.

frances_190516_8276

En este sentit, l’alcaldessa va recalcar: “Hem estat molt de temps relegades a un segon pla i m’alegre que hàgem dit ‘Prou!’. I ho hem fet de forma transversal, amb dones de totes les generacions i en tots els àmbits. I veig esperança, un futur amb xiques que no tenen por a anar soles pel carrer; un futur sense violència ni assassinats; i debats polítics en els quals no ens pregunten si tenim fills. D’altra banda, les dones socialistes portem el feminisme en l’ADN. A Gandia, a més, les dues alcaldesses que hi ha hagut són socialistes”.feminista ilustrada gandia diana morant grupo

Però la realitat és que encara queda molt de camí per recórrer per tal d’aconseguir la igualtat real entre tots dos gèneres. “Tothom dóna per fet que els dos sexes estem per igual. Però només cal fer una volta per les universitats i veure que no és així. I no és perquè tenim gustos o capacitats diferents, sinó perquè estem condicionades des de xicotetes. És increïble que el feminisme o el sufragisme no s’estudien als col·legis, perquè és la lluita de la meitat de la població per aconseguir els seus drets, uns drets que ens pertanyen i pels quals no hauries de barallar. Si a una xica li ensenyes a apoderar-se, a què no tinga por a eixir sola, però a un xic no li ensenyes a respectar a la dona i a considerar-la com una igual, no solucionem el problema”, va relatar Murnau. Per últim, Diana Morant va aplaudir la labor realitzada per ‘Feminista ilustrada’ que, a través de magnífiques il·lustracions envia un missatge molt clar: ningú mana sobre les dones ni decidix per elles.