Finalitzen les obres de millora dels polígons Alcodar, Benieto i Rajolar gràcies a les ajudes de l’IVACE del 2022

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Vicenta Ferrer; acompanyats per representants del sector empresarial i tècnics municipals han visitat este matí el polígon Alcodar, on s’han fet treballs de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis gràcies a les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) corresponents a l’any 2022. Uns treballs que també s’han fet als polígons Benieto-Ciutat del Transport i Rajolar.

Unes obres amb un import de 577.238,74 euros finançades en un 60% per l’IVACE i un 40% pel consistori gandià amb la finalitat d’augmentar la competitivitat de les tres zones comercials.

En el cas del polígon Alcodar l’objectiu ha sigut continuar millorant la mobilitat i sostenibilitat del polígon, mitjançant l’execució d’un carril bici i un itinerari per a vianants en la banda oest del polígon donant continuïtat als existents i que travessen l’avinguda de València de forma subterrània. S’han millorat les zones i la seguretat en el ramal d’accés al polígon des de l’avinguda de València remodelant la senyalització viària i instal·lant balises reflectants. A més, s’han instal·lat càmeres de videovigilància augmentant per augmentar la seguretat del polígon. La inversió total al polígon Alcodar ha sigut de 199.782,20 euros.

Quant al polígon Benieto, s’ha incidit especialment en millorar la mobilitat i sostenibilitat del polígon mitjançant la creació d’un carril bici al llarg del límit sud del polígon, donant continuïtat al carril bici executat l’any 2021 en paral·lel a la N-332 fins a l’avinguda d’Alacant a l’est del polígon. També s’han adaptat i millorat les zones verdes, instal·lat mobiliari i s’ha remodelat una zona d’aparcament de vehicles situada al vial de servei de l’avinguda d’Alacant. La inversió total al polígon Benieto ha sigut de 180.259,41 euros,

Finalment, al polígon Rajolar també s’ha buscat millorar la mobilitat i sostenibilitat del polígon mitjançant la creació de 380 metres de carril bici en la zona oest, donant continuïtat a la xarxa de carrils bici existents i connectant-lo amb el carril bici executat en el polígon Benieto l’any 2019 al costat de l’avinguda Villalonga. S’ha executat una nova connexió en la xarxa d’abastiment per tal de dotar a les naus industrials tant d’este polígon com del polígon Benieto de major cabal i pressió en l’aigua potable. La inversió total al polígon Rajolar ha sigut de 197.197,13 euros.

Finalitzada la visita, Prieto s’ha mostrat satisfet pels suports obtinguts en les diverses convocatòries de l’IVACE i ha anunciat que Gandia optarà a més ajudes. “Amb esta filosofia de continuar buscant ajudes per a millorar la competitivitat dels nostres polígons continuarem ficant les bases perquè es puguen implantar noves empreses o les que ja tenim que cresquen. Cada polígon ha tingut diverses actuacions, però l’accessibilitat i les zones verdes són punts comuns a totes les intervencions”, ha assenyalat.

Respecte a Alcodar, l’alcalde ha destacat que la fase de 2022 ha suposat l’inici del nou accés al Castell de Bairén i que la intenció de l’executiu és generar nous espais per a la ciutadania.

Per la seua banda, Juan Pablo Tur i Pep Martí, presidents de les associacions dels polígons Alcodar i Benieto, respectivament, han destacat la importància d’estes intervencions, mostrant la seua confiança perquè les noves edicions de les ajudes continuaran millorant els polígons a tots els nivells.