Finalitzen les obres de millora dels polígons Alcodar i Benieto gràcies a les ajudes de l’IVACE del 2021

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyats per regidors i representants del sector empresarial han visitat este matí els polígons d’Alcodar i Benieto-Ciutat del Transport on s’han fet treballs de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis gràcies a les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) corresponents a l’any 2021. Unes obres amb un import de 361.000 euros finançades en un 60% per l’IVACE i un 40% pel consistori gandià per a augmentar la competitivitat de les dues zones industrials.

En el cas del polígon Benieto, es tracta de la quarta intervenció, després de les obres d’accés amb la carretera nacional, la millora del sistema de clavegueram i la via de sortida. L’any passat l’actuació va comptar amb un pressupost de 180.000 euros, amb la qual cosa en els darrers quatre anys s’ha invertit més d’un milió d’euros a la zona.

Els treballs han consistit en la creació d’un carril bici i vorera de vianants al llarg del límit sud del polígon. Es tracta d’un nou carril bici de 600 metres de longitud que completa el de 400 metres executats el 2019. Paral·lelament, s’ha habilitat una nova zona verda de 700 metres quadrats ubicada al començament del principi del nou carril, i millorat les zones verdes per on discorre la nova infraestructura ciclista. A més, s’han remodelat diverses zones d’aparcament de vehicles del polígon per a millorar la distribució entre turismes i vehicles pesants. Finalment, s’ha habilitat una nova web corporativa empresarial per al conjunt d’empreses del polígon Benieto.

Pel que fa al polígon Alcodar, on s’han invertit 181.000 euros, la principal actuació ha estat l’adequació de l’actual ramal d’eixida cap a la carretera de València per a millorar la seguretat. També s’ha habilitat una zona verda al costat de l’aparcament de camions, creat a l’actuació del 2019 a més d’introduir millores a les zones verdes i el recorregut biosaludable de l’àmbit d’accés al polígon (entre la plaça de la Llum i la rotonda de la carretera de València), amb l’execució d’una franja per a vianants al costat del carril bici existent. Finalment, s’ha millorat la identificació dels carrers i les indústries mitjançant la disposició d’un gran panell centralitzat a la plaça de la Llum.

Després de la visita, Prieto ha incidit que la línia de les diverses actuacions dutes a terme els darrers anys impliquen millorar els serveis, la confortabilitat i l’accessibilitat per tal de millorar la competitivitat dels polígons. “Millorar els nostres polígons és millorar la competitivitat de les empreses que hi desenvolupen la seua feina, ja que es creen noves oportunitats i aconseguim que hi acudisquen noves empreses amb l’impacte positiu que això té en la generació de riquesa i ocupació”.

L’alcalde també s’ha reafirmat en l’interés del Govern local per a continuar presentant-se a este tipus d’ajudes amb projectes consensuats amb els empresaris dels polígons afectats.