Fundació Bancaja i Ajuntament de Gandia renoven la cessió d’ús de la Casa de la Marquesa

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, coneguda popularment com a ‘Casa de la Marquesa’, va acollir ahir l’acte de signatura de renovació del conveni entre la Fundació Bancaja i l’Ajuntament de Gandia, mitjançant el qual la Fundació, propietària de la Casa, cedix l’ús de la mateixa a l’ajuntament per a la realització d’activitats culturals i socials a la ciutat. Una signatura on van participar el president de la Fundació Bancaja, Rafael Alcón, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

Amb la renovació del conveni, es dóna continuïtat a les accions culturals i socials municipals, així com a l’activitat organitzada per la Fundació Bancaja a la Casa de la Marquesa amb exposicions de producció pròpia de la Fundació d’artistes com Pablo Picasso, Manolo Valdés i Joaquín Sorolla, entre d’altres, des que s’inaugurara l’edifici el maig del 2000.

Sobre l’acord, Prieto ha afirmat que amb la renovació del conveni signat, “reafirmem el nostre ferm compromís de continuar caminant junts per a mantindre este espai com a punt de trobada social i cultural de tots els ciutadans”, i ha informat que durant estos vint anys més de milió i mig de persones han passat per la Casa de la Marquesa. “La Casa de la Marquesa ha esdevingut per mèrits propis en emblema d’una ciutat moderna que avança en infraestructures culturals. Entre totes i tots hem donat contingut i vida a este noble edifici i hem fet justícia a aquells primers ciutadans compromesos que van llançar el crit de ‘Volem una Casa de Cultura'”, ha assenyalat.

Per la seua banda, Alcón ha declarat que “eixa cessió inicial que vam fer a persones tan volgudes com Pepa Frau no va ser el punt i final, sinó l’inici d’una estreta col·laboració entre l’ajuntament i la fundació. La Casa de la Marquesa ha suposat una gran oportunitat de difusió de la promoció d’art de la Fundació Bancaja”.

Amb posterioritat a la signatura ha tingut lloc la presentació del llibre ‘La Casa de la Marquesa: 20 anys amb les portes obertes’, coordinat per Lluís Romero. Un llibre on es recull la història de l’edifici, així com un resum de les activitats principals que s’han realitzat durant els vint anys d’existència de la Casa de Cultura, amb textos, fotografies i documents històrics al·lusius a la casa.

Este acte de presentació també ha servit per a fer un homenatge a tots els regidors de Cultura que han passat per la Casa de la Marquesa des de la inauguració de l’edifici.