Fuster: “No entenem per què el portaveu temporal del PP desprestigia els serveis socials de Gandia en un escenari sense precedents”

La regidora socialista, Carmen Fuster, responsable de Benestar Social a l’Ajuntament de Gandia, ha respost a les acusacions efectuades durant la jornada de hui pel Partit Popular, on el seu portaveu, Víctor Soler, demanava explicacions per l’últim informe de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials, sobre la inversió de serveis socials a la ciutat. En este sentit, des del PSPV-PSOE de Gandia es considera que Víctor Soler no té cap autoritat per a demanar explicacions a ningú i hauria de donar-les ell, que està imputat per l’Audiència Nacional en la trama corrupta Púnica per malversar presumptament  els diners de tots els gandians per a pagar factures del PP. Els socialistes representem l’esforç, la responsabilitat i la lluita diària pel benestar de les persones, mentre que el PP representa la corrupció i la gestió deshonrosa de l’àmbit públic.

Fuster ha afirmat que “no entenem per què el portaveu temporal del PP desprestigia els serveis socials de Gandia en un escenari sense precedents, en un moment devastador no sols des del punt de vista sanitari sinó també des del vessant econòmic i de benestar social –impactant especialment en l’àmbit laboral i en el de les relacions socials–, i essent de nou la classe treballadora i la població jove dels col·lectius més castigats, el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament ha estat a l’altura davant este nou escenari”.

L’edil socialista també s’ha dirigit al portaveu del PP indicant: “Sr. Soler, vosté considera que sense un desplegament del conjunt de polítiques socials a Gandia previ a la pandèmia de la covid-19 a través d’un important augment de l’assignació de recursos adreçats a l’acció social, haguera estat possible la capacitat de reacció i actuació per adaptar-se de hui per a demà, tant a nivell organitzatiu com a tècnic, amb una aplicació tan eficaç que ha arribat per a quedar-se?”.

Carmen Fuster també ha assenyalat que “res és gratuït o fortuït si no que obeïx a una planificació política que el Govern de l’alcaldessa Diana Morant ha prioritzat, en un moment en el qual sorgixen nous models de pobresa com a conseqüència de la pandèmia, per tal de no deixar a ningú enrere reforçant amb 1 milió d’euros el pressupost ja existent en el departament i posant a disposició tots els serveis tècnics necessaris per a donar una resposta immediata, en un temps rècord, a les necessitats de les persones i famílies usuàries del servei”.

La regidora socialista també ha recordat que “els serveis socials i sanitat han estat a primera línia de la feina del municipi per atendre aquelles persones que ja estàvem atenent i les que la pandèmia ha fet caure. Truc o engany, diu el Sr. Soler? No, treball, treball i treball, visió de futur, i planificació”.

La responsable del Departament de Benestar Social ha recordat que “el valor de l’acció pública del sistema de serveis socials ve donat per l’estratègia de la col·laboració que promou i coordina el Departament de Benestar Social, que prové d’una banda del potencial dels dispositius municipals i de l’altra de les organitzacions del sector social (Càritas, Creu Roja…) que es fa palès, per exemple, de la coordinació de les persones sense sostre i el pla d’emergència per temporal i el fred como ara mateixa està passant”.

Fuster ha assenyalat que “continuarem col·laborant que no confrontant en les accions, Sr. Soler, es veu la voluntat política i democràtica de dur a terme l’organització col·lectiva de la societat civil trobant oportunitats on falten recursos. Per què generar tensió? Per què no respectar el compromís, la intensitat, el coneixement i la intel·ligència de les persones que treballem en aquest departament demostrant entrega i empatia, professionalitat i vinculació en l’usuari?”.

“Ara és el moment d’aplaudir i demanar el reconeixement social de la tasca ben feta, cal reivindicar el valor del Departament com a servei essencial, la realitat així s’ha obstinat a demostrar-ho així com dels departaments interrelacionats. Cal, Sr. Soler, sempre anar avant com avant anem amb este govern”, ha finalitzat.