Gandia acollirà a vora 800 participants de la Lliga d’Handbol Platja el pròxim 29 de maig

El pròxim diumenge, 29 de maig, se celebrarà a la platja de Gandia l’última jornada de la Lliga d’Handbol Platja, un circuit autonòmic puntuable per al Campionat d’Espanya que finalitzarà a Gandia després d’haver passat per Xàbia i Sueca. Així ho han presentat en roda de premsa la regidora d’Esports, Lydia Morant; Pau Donet, vicepresident del Club d’Handbol de Gandia, i Miguel Soria, responsable d’esdeveniments de la Federació d’Handbol de la Comunitat Valenciana.

S’espera que vora 800 competidors de 55 equips participen en els sis camps disponibles a la platja Nord (a l’altura del carrer Illes Balears) durant tot el dia. Un esdeveniment que l’Ajuntament de Gandia recolzarà entregant botelles d’alumini reutilitzables. “Estem compromesos amb els ODS igual que la Federació i el club, per això hem decidit donar este obsequi”, ha destacat la regidora socialista.

“Tenim una platja estupenda i anem a poder gaudir d’una jornada increïble”, ha anunciat Donet. “L’esport a la platja es troba en un moment molt dolç i tenim l’oportunitat de poder acollir esta lliga per les infraestructures que disposa la ciutat”, ha afegit el vicepresident del Club d’Handbol Gandia. Una institució que compta amb tres equips locals (categories cadet, juvenil i sènior), que podran competir al seu municipi.

Com a novetat, serà la primera vegada en tota la història on hi haurà més equips femenins (28) que masculins (27), “un pas molt important perquè busquem esta igualtat als nostres participants”, ha explicat Soria. Finalment, el representant de la Federació d’Handbol de la Comunitat Valenciana ha conclòs dient que “Gandia és la platja més rellevant de la Comunitat Valenciana per a la Federació i el municipi que acull a més equips. Tant de bo l’any que ve tornar a estar ací”.