Gandia acollirà la Fira MiRA 2022 de l’1 al 3 d’abril

La tercera edició de MiRA, la Fira d’arts de carrer de Gandia, se celebrarà els dies 1, 2 i 3 d’abril. Esta vol donar un pas més enllà del propòsit inicial de ser un referent a l’Estat espanyol, composant “una programació que marida companyies consolidades amb propostes de nous llenguatges i nous valors”, ha explicat Miguel Ángel Picornell, co-portaveu del Govern local.

Gandia tornarà a ser l’epicentre estatal de les arts escèniques de carrer, però s’ampliarà també al territori internacional després de l’èxit de les anteriors edicions. Dels 162 espectacles presentats, s’han seleccionat quinze: tretze provindran de diferents racons de l’Estat: País Basc, Catalunya, Aragó, les Illes Balears, Navarra i la Comunitat Valenciana; i dos de França.

Des de MiRA s’ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important on es combina: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle. Domingo Martínez, director artístic de MiRA, afegix que “també han de ser treballs actuals. A la Comunitat Valenciana pràcticament no hi ha cap que s’haja vist i a Espanya hi ha alguns que són estrenes”.

Esta iniciativa permet als programadors culturals d’altres territoris descobrir nous espectacles. “És una espècie de mercat de les arts. Els que van actuar l’any passat després han anat arreu de tota Espanya. D’altra banda, els que van debutar s’han consolidat”, ha declarat Juanjo Payá, tècnic del Departament d’Escena Urbana i Política Festiva. A més, afegix: “Serà la primera edició dins de la màxima normalitat possible i la que ens consolide”.

Per a més informació i inscripcions de professionals cal consultar la pàgina web mira.gandia.org a partir de l’1 de febrer.