La plaça del Prado acollirà el pròxim dissabte la Trobada per la Diversitat

La Gandia Pride, Orgull Gandia 2022, organitzada pel Consell Municipal de la Diversitat Lgtbi, donarà inici a Gandia el 4 de juny pròxim amb la I Trobada per la Diversitat. Així ho han presentat a roda de premsa la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; Ximo López, president del Col·lectiu Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS); María Rico, representant de l’associació DretaSer; i Julen Camarena, presidenta de DragSafor.

La Trobada per la Diversitat acollirà al voltant de 10 quasi deu activitats com, per exemple: tallers, actuacions, concursos, recitals… “Les activitats artístiques, culturals i pedagògiques programades estan dirigides a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat afectiu-sexual, de gènere i fomentar el respecte a la diversitat”, ha destacat Navarro.

López ha ficat l’èmfasi en que l’associació CLGS ha preparat, entre altres, tallers artístics, culturals i musicals com ‘Maricó-mic’, que consistirà en dibuixar còmics amb el missatge de la diversitat; ‘Jocs per la diversitat’, amb manualitats i contacontes i un concurs de poesia LGTBI”.

Per la seua banda, Rico ha explicat en què consistirà el taller que ha preparat l’associació DretaSer: “’Teixint Sororitat per al col·lectiu LGTBI+’ consistix en teixir diverses figures amb els colors de l’Arc de Sant Martí per què la diversitat hi ha que teixir-la tant com el respecte”.

Camarena ha detallat que la plaça del Prado comptarà amb un espai dedicat a “donar visibilitat a totes les persones que vullgen sentir-se Drag Queens per un dia. Per aconseguir-ho, hi haurà maquillatge, perruques i un photocall complementat amb el hashtag #PonteLaPeluca”.

 

PROGRAMA

Dissabte 4 de juny a les 17 hores a la plaça del Prado:

– Trobada per la diversitat amb diferents tallers (Teixint sororitat per al col·lectiu LGTBI+, Creant Famílies Diverses, Maricó-mic, Jocs per la diversitat i Drag Safor).

– Recital del I concurs de poesia LGTBI+ de CLGS

– Actuació i punt informatiu de la Lesbiana Banda València

– Stand informatiu de CLGS

 

L’activitat s’emmarca dins la programació de la Gandia Pride, Orgull Gandia 2022 del Consell municipal de la Diversitat, que es presentarà en breu.