L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, han signat un conveni a dues bandes entre l’Ajuntament de Gandia i FAES per a promoure la presència dels sectors productius locals, els seus productes i serveis per mitjans digitals de difusió i comercialització. Així, amb un import de 50.000 euros, es pretén impulsar la posada en marxa pròximament d’una ‘Market Place’ o gran plataforma digital local per a la comercialització, venda i visibilitat online dels productes i serveis de totes les empreses de la ciutat.
“Hui obrim una nova relació entre l’administració local i els empresaris per a crear un nou espai d’oportunitats basat en el comerç digital. Darrere de la signatura d’este acord hi ha moltes hores de treball i diàleg entre els sectors productius i l’administració local. Els empresaris ens posen reptes sobre la taula i nosaltres ens sumem a ells sota la premissa de la cogovernança per a fer de Gandia una ciutat més competitiva”.
L’alcaldessa ha afirmat que esta nova eina permet afrontar les “noves amenaces que ha provocat la covid-19 als nostres sectors productius. La ciutadania estava canviant els seus hàbits de consum abans de la pandèmia, però la crisi sanitària ho ha magnificat i accelerat”, i ha qualificat de “necessitat” que les empreses de la ciutat puguen oferir online els seus productes a tot el món. “És un repte col·lectiu que ens hem imposat i amb el qual volem superar alguns dels handicaps que teníem, com ara la competència voraç de plataformes consolidades que imposen condicions que perjudiquen el xicotet comerç. Al mateix temps, donem als comerços de Gandia l’oportunitat d’incorporar-se al món de la venda electrònica”, ha destacat.
Morant ha explicat que l’oferta de Gandia i les seues empreses “està plena de bons productes” i que el desafiament residix en augmentar l’abast de les vendes per arribar a més persones. “Per ser una veritable Smart City l’ajuntament ha de prestar serveis públics de manera intel·ligent, els sectors productius han d’acompanyar-nos en este camí i la ciutadania ha d’entrar en esta esfera digital. Això ho aconseguim hui amb esta signatura que ens farà més eficients en incorporar les noves tecnologies”.
El president de FAES ha recordat que la patronal “des de fa temps vam començar a treballar, juntament amb l’equip d’Urbalab Gandia, per a plantejar els nous reptes a causa de la pandèmia, un d’ells era la digitalització de les empreses i com integrar tot el sector productiu dins d’una plataforma digital. Cal destacar que és una ferramenta integradora i que té les mateixes oportunitats que totes les plataformes que tant de poder tenen. Volem fer que el xicotet comerç puga accedir a eixa venda 24.7 i 365; integrant tot el producte podem fer palanca de més venda”. Tur ha assegurat que les xicotetes empreses no tenen la capacitat per a poder generar eixes ferramentes, per tant, “l’administració mitjançant este conveni ens fica la possibilitat de poder desenvolupar la ferramenta, però els sectors productius han de digitalitzar-se, d’acord amb una societat 4.0. Gràcies a això podrem fer que la demanda tinga més capacitat de compra”.