Gandia acull aquest diumenge la XXI Mitja Marató

Gandia 22 d’octubre 2015.- Enguany se celebren els 21 anys de la Mitja Marató de Gandia i l’organització no deixa d’innovar per tal de millorar aquesta cita esportiva que ja s’ha consolidat com una de les més importants de la Comunitat Valenciana. La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha presentat aquesta nova edició i ha destacat l’alta participació de la cursa on ja hi ha 2.000 inscrits. En la presentació també ha estat present el president del CC El Garbí, Ximo Mas, qui ha detallat totes les novetats d’enguany.

A les 9.30 del matí al poliesportiu es donarà el tir d’eixida per a tots els corredors, tant els qui fan la mitja Marató com els qui corren la 10K. Els dos primers quilòmetres seran conjunts i a l’altura de la Guàrdia Civil es dividiran les dues curses.

En aquesta edició hi ha moltes novetats pensades per als corredors. El xip per als corredors no anirà a les sabatilles sinó al dorsal per tal que siga més còmode. La bossa que s’entrega a tots els participants guardarà més d’una sorpresa. A més de la samarreta inclourà uns guants tèrmics i una bossa especial per a que els corredors porten de tot mentre corren.

Hi haurà més premis dels que venen sent habituals. En este sentit en destaquem un que és un homenatge. Es tracta del Trofeu Kiko Mora que es donarà al club esportiu més nombrós que hi participe. Enguany s’han apuntat a la carrera més de 300 clubs.

El recorregut està dissenyat perquè tota la ciutat participe d’aquesta festa esportiva. Així els corredors desfilaran per la platja, el centre històric, per la marjal i per diferents barris de la ciutat. Al llarg de tot el circuit hi haurà animació de diferents batucades i patinadors que ajudaran als corredors que ho precisen amb diferents productes per alleujar dolors musculars.

Enguany com a novetat es comptarà amb la participació de les falles de la ciutat que han preparat diferents espectacles d’animació repartits al llarg dels 21 quilòmetres de carrera i que després també rebran el seu premi especial per a la falla que més sorprenga i agrade.

Diumenge serà un dia per a eixir al carrer, a més dels 2.000 corredors inscrits participaran en l’organització de l’esdeveniment més de 650 voluntaris.

El món de les carreres cada volta té més adeptes. En els últims 5 anys és quan realment s’ha notat l’increment de participació. En aquesta nova edició esportiva cal destacar la participació de les dones. En la Mitja Marató un 16% són corredores i en la 10k arriben fins al 40%.

Altra novetat és que el dissabte dia 24 d’octubre se celebrarà la Menuda Marató, una cursa benèfica per tal d’involucrar tota la família en el món esportiu. Serà a partir de les 18.00 h a la Plaça Jaume I i el recorregut serà de 2 quilòmetres pel centre de la ciutat.

La previsió de l’oratge per a diumenge parla d’algun núvol però no de pluja i s’esperen temperatures agradables que ajuden a revalidar l’èxit d’altres anys.

*Foto: Àlex Oltra