Gandia acull demà la XVIII Festa Solidària de Donació de Sang

Gandia se suma demà de nou a una causa solidària. Tal com ha anunciat la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i el doctor i cap de servei d’hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Roberto Roig, l’edifici de l’ajuntament acollirà la XVIII Festa de la Donació de Sang Gandia Solidària. Equips del Centre de Transfusió es traslladaran a la ciutat per atendre totes les persones voluntàries que acudisquen per tal de donar sang en un horari de 9.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.00 hores.

«Donar sang és una decisió que pot salvar vides. Tot el que s’extrau pot utilitzar-se: globus rojos, plaquetes, plasma… Això permet atendre moltes persones; no és només la transfusió, sinó tot l’aprofitament que es fa de tot allò que s’arreplega», ha expressat Gil. Així, tal com ha exemplificat Roig, en cas que demà 200 persones acudisquen a donar, es podran fabricar 50 plaquetes; una xifra que usa un hospital com el de La Fe de València en un dia. Per esta raó i per a cobrir les necessitats dels malalts, és important que en la XVIII Festa de la Donació de Sang Gandia Solidària participen el major nombre de persones.

Després del control previ per tal d’assegurar que es pot procedir a l’extracció, les persones que acudisquen demà a l’edifici de l’Ajuntament de Gandia podran convertir-se també en socis i continuar donant al llarg de l’any. «Les xifres estan en quasi 3.000 donacions i més de 250 noves persones normalment; però varia d’un any a un altre. És important que continuen fins als 65, fins a quan està permés donar sang», ha explicat la regidora socialista. A més, segons ha afegit el doctor, davant l’aproximació de Nadal és crucial que les donacions continuen, ja que els malalts encara estan a l’hospital i les operacions, els trasplantaments o les quimioteràpies estan en marxa.

La cita de demà a Gandia de donació solidària se celebra des de 2006 i ha continuat, fins i tot, en moments com els dels darrers anys amb la pandèmia. «Durant la covid-19, els valencians en general i la gent de Gandia, en particular, han demostrat ser solidaris. La resposta va ser fantàstica», ha assenyalat Roig. Així mateix, la regidora de Sanitat ha especificat que les dates recollides apunten cap a més de 4.000 donacions i 134 noves persones les que es van incorporar. A més, ha recordat habitualment es faciliten centres per a les donacions, però el centre de transfusió es desplaça a Gandia, la qual cosa convertix la XVIII Festa de la Donació de Sang Gandia Solidària en un esdeveniment especial.