Gandia acull dijous la iniciativa ‘Poesía desde el caos’

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i la poeta Adiriana Serlik, han presentat la iniciativa ‘Poesia desde el caos’ que tindrà lloc el pròxim dijous, en el Mirador del Serpis a partir de les 19 hores. En este recital de poesia, que es desenvoluparà seguint totes les mesures de seguretat i distanciament, participaran la mateixa Serlik, Blas Cabanilles Folgado, Ana Isabel Llopis i Vicente Lloret.

Tal com ha explicat l’edil socialista, durant la trobada els poetes compartiran amb els assistents els seus poemes nascuts del confinament i de l’actual situació que vivim. “Compartirem sentiments des de la ràbia, des de la llàgrima, des del cor, des de l’orgull, des del somriure i l’ànim… També és una excusa per a respondre algunes preguntes, per a esvair possibles preocupacions, per a divertir-se, per a convidar a altres persones o despertar el sopor de la pandèmia”, ha declarat Gil, qui ha recordat que “el virus encara està ahí, no ha desaparegut i, si no som totes i tots responsables, la situació es pot descontrolar en qualsevol moment. Tornar a la normalitat no significa fer el que un vulga. Cuidar-se a un mateix, és també cuidar dels altres. També ha apel·lat a la responsabilitat individual per a contenir els contagis. Finalment, la responsable de Sanitat i Polítiques Saludables ha volgut agrair a Serlik el fet que “continue fent estes propostes que ens ajuden des de la poesia a enriquir el nostre interior”.

Adriana Serlik ha explicat que la iniciativa sorgix després d’una xarrada amb Blas Cabanilles Folgado on coincidixen en la necessitat de parlar i abordar com ho hem passat tots durant el coronavirus. “Els poetes tenim la possibilitat de parlar d’estes situacions des de la poesia” i ha afirmat que “el món continua malgrat no saber què passarà demà. Per això, volem donar a conéixer el que hem escrit durant la pandèmia i des d’ací, construir pautes per a sentir-nos millor perquè hem de continuar cantant, ballant, exhibint o pintant”. ‘Poesía desde el caos’ també comptarà amb la participació de Taizé, una cantant i músic brasilera que acompanyarà cadascun dels espais que es generen en la iniciativa.