Gandia acull el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes d’Atletisme per a persones amb discapacitat

La pista d’atletisme del poliesportiu municipal ‘Toni Herreros’ acull este cap de setmana (20 i 21 de març) el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes d’Atletisme organitzat per la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física i la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs. La competició se celebrarà a porta tancada.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha destacat que es tracta d’un esdeveniment de primer nivell i que ha suposat un esforç del consistori gandià, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i el Club de Córrer El Garbí perquè es puga dur a terme complint amb totes les mesures i protocols de seguretat.

“Es tracta d’un campionat d’Espanya que acollirà més de cent esportistes procedents d’onze comunitats autònomes que durant este cap de setmana pernoctaran a la nostra ciutat el que també és un revulsiu per a l’economia de la ciutat”, i ha recordat que enguany és any olímpic i paralímpic i que en tractar-se d’una competició oficial les marques servixen per a classificar-se. Finalment, la regidora socialista ha posat en valor la secció paralímpica del CC El Garbí que està recollint excel·lents resultats.

Per la seua banda, la presidenta del CC El Garbí, Lourdes Vidal, ha explicat que la intenció del club organitzant esta competició era llançar la secció de discapacitats del club i que se celebrara a Gandia. “Volem agrair el suport de l’ajuntament i de la federació per haver confiat en nosaltres”, ha assenyalat.

Finalment, Gabriel Melis, director tècnic de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, ha afirmat que “Gandia és un referent en atletisme adaptat a la Comunitat Valenciana i la nostra intenció era competir en esta ciutat. Tenim al Garbí que està apostant per la secció de discapacitats. És important aconseguir la integració de persones amb discapacitat en entitats que ja tenen una trajectòria”.

Melis també ha remarcat que en la competició participaran els màxims referents nacionals i que es comptarà amb la presència del grup de tecnificació de la federació per a continuar incrementant el nivell dels atletes més joves. “Estic segur que veurem un gran campionat i espere que el temps ens respecte perquè els atletes puguen fer grans resultats”, ha conclòs.