Gandia acull el I Rally Clásicos Territorio Borgia

Demà dissabte 8 d’octubre se celebrarà el I Rally Clásicos Territorio Borgia, un circuit amb un recorregut de 250 quilòmetres que tindrà Gandia com eixida i meta de la prova. Així ho han presentat este matí al Pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja de Gandia Lydia Morant, regidora d’Esports, i Alberto Pascual, secretari del Comitè Organitzador de la prova.

Vora 30 vehicles clàssics recorreran 37 municipis emblemàtics de la família borgiana de la Comunitat Valenciana. “La prova es portarà a terme per primera vegada a la ciutat i formarà part de les activitats de l’Any Jubilar, sent la cloenda d’este”, ha assenyalat Morant. Per altra banda, l’edil socialista ha recordat que “la iniciativa naix des del Club d’Automobilisme de Gandia amb el suport i col·laboració dels departaments d’Esports i Turisme”.

La prova, cronometrada per l’empresa Rabbit Rally, partirà des de la plaça Major a partir de les 10.45 hores i conclourà aproximadament a les 19.30 ho9res al mateix emplaçament. A continuació, es realitzarà l’entrega de trofeus a les 20.30 hores al Pati d’Armes del Palau Ducal.

El I Rally Clásicos Territorio Borgia es disputarà baix el format de ral·li de regularitat, i serà puntuable per al Trofeu Regularitat 2022 de la Comunitat Valenciana. En la mateixa podran participar vehicles de més de 25 anys d’antiguitat sense necessitat de tenir llicència federativa. Hi haurà dos categories diferenciades, amb instruments i sense aquests.

“El Territori Borgia és una ferramenta fonamental per posar en valor Gandia i la seua cultura i patrimoni”, ha destacat Pascual. Per últim, el secretari ha conclòs afirmant que “la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA) també està darrere de l’esdeveniment. Un fet que ens agradaria que ens ajudara a consolidar-nos dins del panorama de ral·lis de vehicles clàssics i de regularitat”.

 

TERRITORI BORGIÀ, ANY JUBILAR

El Territori Borgià és una experiència única que recorre l’esplendor de la família valenciana més universal i poderosa d’Europa en els segles XV i XVI. Recórrer els seus llocs és passejar per un emocionant espectacle d’art, paisatge, història i cultura.

El I Rally Clásicos Territorio Borgia coincidirà amb el tancament de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja. Des del Club d’Automobilisme Gandia inicien este innovador projecte en el que uneixen l’entusiasme per l’esport del motor amb la història dels avantpassats de la ciutat.