Gandia acull este dissabte el Campionat Autonòmic de la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Intel·lectuals

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per Ximo Gisbert, president de la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Intel·lectuals (FEDI); la directora tècnica de la FEDI, Celia Maestre; i la coordinadora esportiva del CC El Garbí, Ainhoa Martínez, ha presentat aquest matí el Campionat Autonòmic FEDI que acull Gandia aquest dissabte.

A este campionat tindrem al voltant de 100 participants este dissabte en horari de matí de 10 a 14 hores. Els donarem la benvinguda amb un detall perquè els esportistes siguen ben rebuts i guarden un bon record de la ciutat“, ha comentat la regidora. “Convide a la gent que vulga gaudir d’atletisme de primer nivell, ja que és un campionat autonòmic i la gent ho donarà tot“, ha afegit.

Per la seua part, Gisbert ha agraït el suport de la regidoria d’Esports per poder celebrar un campionat com este “a una ciutat com Gandia que des de fa molts anys està molt implicada en l’atletisme i té un gran arrelament“.

Volem donar un valor afegit a aquest campionat, de manera que els trofeus que s’entregaran a la clausura estaran elaborats per persones amb discapacitat intel·lectual que pertanyen al Centre Ocupacional d’Espurna de Gandia“, ha afegit Gisbert.

Maestre ha explicat la part tècnica del campionat. Es desenvoluparan 20 proves i estaran presents tant esportistes amb discapacitat intel·lectual del FEDI, com esportistes adscrits a altres federacions, algun de fora de la Comunitat Valenciana i, a més, alguns de la Federació Valenciana d’Atletisme.

Estaran presents esportistes tan importants com Edgar Junior Morón, del CC El Garbí i estem convençuts del fet que farà un gran campionat tant ell com la resta de participants“, ha expressat la directora tècnica.

Finalment, Martínez s’ha sumat als agraïments dels membres de la FEDI i ha aprofitat per a reivindicar i defensar la discapacitat i l’esport. “Participaran tres atletes del club i esperem que gaudisquen de la competició tant ells com els espectadors“, ha conclòs.