Gandia acull este dissabte la XV Marató Solidària de Donació de Sang

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha informat que el pròxim dissabte 14 de novembre se celebrarà la quinzena campanya especial de donació de sang ‘Gandia Solidària’. Un equip del Centre de Transfusió es desplaçarà fins a Gandia per a atendre a tots els donants que acudisquen a donar sang a l’Ajuntament de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20 hores. “Ara més que mai en temps de covid-19 és vital la participació de tota la ciutadania”, ha indicat l’edil socialista, qui ha destacat que “Gandia és una ciutat molt solidària, ja que el Centre de Transfusió realitza unes 48 campanyes de donació durant l’any. Estic segura que el coronavirus no frenarà la solidaritat dels veïns i veïnes de Gandia i una vegada més aconseguirem un alt nombre de donacions”.

A Gandia l’any passat es van aconseguir 2.708 unitats i 254 nous donants. Estos resultats han donat un índex de donació de 44 per mil habitants dades que es troben per damunt de la mitjana de la comarca que se situa en 32 donants per cada 1.000 habitants. A punt d’acabar 2020 s’han recollit prop de 2.000 unitats i 162 donants nous. Es tracta d’una xifra important tenint en compte la greu crisi sanitària que s’ha produït pel virus SARS Covid 2019.

El Centre de Transfusió vol destacar la solidària col·laboració de l’Ajuntament de Gandia que en els moments més delicats es va oferir sempre i va obrir les portes a la donació, perquè els veïns continuaren acudint a la seua cita de manera segura i còmoda. Gràcies a la seua actitud els pacients han rebut de manera puntual la sang o hemoderivats que han necessitat, fins i tot en este temps de pandèmia.

Cal destacar que es necessiten més de 650 unitats diàries per a proveir els hospitals de la Comunitat Valenciana, és a dir, tots els dies la sanitat confia i el Centre de Transfusió s’esforça per a aconseguir que 650 ciutadans es consciencien i s’acosten a donar sang. Els requisits per a ser donant són molt senzills, i pràcticament totes les persones poden ser donants de sang. Tan sols cal tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i amb estat de salut normal. Les dones poden donar fins a tres vegades a l’any i els homes quatre.