Gandia acull fins al pròxim diumenge el torneig internacional de billar European Championship Artistic

Gandia acull fins al pròxim diumenge, 12 de juny, el XLVIII European Championship Artistic, un torneig internacional d’una modalitat de billar que no s’ha celebrat mai a la ciutat. Així ho han presentat a roda de premsa la regidora d’Esports, Lydia Morant; Javier Muñoz, president de la Federació de Billar de la Comunitat Valenciana; i José Ramón Fuster, director esportiu del Club de Billar Gandia.

Morant ha mostrat el seu orgull perquè Gandia siga la seu d’este esdeveniment que resultarà ser “un campionat de màxim nivell respecte al billar artístic”. Per tal d’involucrar a la ciutadania, l’entrada al Club de Billar Gandia (carrer Miramar, 13) serà oberta i gratuïta per a qualsevol persona.

Hi participen huit països representats (França, Bèlgica, Països Baixos, Hongria, Turquia, Alemanya, Àustria i Espanya) distribuïts en 24 equips. A banda, hi haurà un total de 7 àrbitres que, “abans de jugar la carambola explica que va a succeir. La gent tindrà uns fulls on poder veure el recorregut que han de fer les boles”, ha detallat Fuster.

El dijous 9 se celebrarà la cerimònia d’inauguració a les 11:30 h, mentre que eixe mateix dia i el divendres 10 tindran lloc els encontres de la fase de grups. Per altra banda, l’11 de juny se celebraran els octaus i el primer encontre de quarts de final. Finalment, el 12 de juny es disputaran les rondes finals i a les 19:00 h serà la cerimònia de cloenda.

Finalment, Muñoz ha destacat que Gandia té una tasca d’esdeveniments molt llarga (50 campionats d’Espanya, 3 copes d’Europa de clubs i 2 campionats mundials). Tot i això, “serà la primera vegada que acollirem un torneig d’esta modalitat”, ha conclòs el director esportiu.

El torneig que organitza el Club de Billar Gandia, amb la col·laboració de la Federació de Billar de la Comunitat Valenciana i la Reial Federació Espanyola de Billar, es podrà seguir al complet en streaming a Kozoom, primera productora mundial en billar: https://www.kozoom.com/es/billar-carambola/