Gandia adjudica de nou les obres d’ampliació i remodelació de l’institut Ausiàs March

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, han comparegut este matí en roda de premsa per a comunicar la nova adjudicació de les obres d’ampliació i remodelació de l’IES Ausiàs March de Gandia. Fuster s’ha mostrat satisfeta perquè “l’Ajuntament està d’enhorabona perquè a la fi hem pogut fer una segona licitació gràcies a la suma d’esforços dels diferents departaments de contractació, d’urbanisme, d’educació i altres”.

L’empresa adjudicatària és ECSA OBRA PÚBLICA I CIVIL S.L. La quantitat que es licitava era de 8.019.872,12 euros amb l’IVA inclòs i al final s’ha quedat en 7.217.884,91 euros en 24 mesos d’execució a partir de l’acta de replanteig. Estan finançades al cent per cent per la Generalitat dins el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

Les obres acabaran en la primavera de 2024 i el trasllat del centre es farà durant l’estiu, aprofitant el període vacacional dels alumnes perquè puguen tornar a les aules noves de cara al curs 2024-2025, que inclouran 16 classes d’ESO, 8 de batxillerat i 2 per a cicles formatius.

El context de pujada de subministraments va fer que l’empresa de la primera adjudicació demanara rescindir del contracte i abandonar el projecte. Això va passar a finals d’agost i el 14 de setembre ja hi havia una nova memòria justificativa per part del departament tècnic d’urbanisme. En la junta local del 20 de setembre es va aprovar el nou anunci de licitació. El 26 d’octubre s’acabava el termini de les propostes i es van presentar 3 empreses. A continuació, en les meses de contractació es va comprovar que tota la documentació estiguera correcta, que no hi haguera cap baixa desproporcionada i, finalment, es va adjudicar l’obra a ECSA el 26 de novembre.

Està previst que el contracte es signe fins al 25 de gener, el mes següent es redactà el pla de seguretat i salut, la gestió de residus per a informar la direcció facultativa, s’informarà d’estos i es farà la revisió per part de l’equip tècnic i l’aprovació per part de l’òrgan de contractació. D’esta manera, a finals de febrer o principis de març començaran ja les obres

OBRES DEL PLA EDIFICANT

“El compromís que hem adquirit amb el Pla Edificant és de 13 delegacions de competències de la Conselleria d’Educació per a actuar-hi en tots els centres educatius públics de la ciutat. Nosaltres demostrem en fets que l’educació és important per a este govern, per això està en les seues línies estratègiques”, ha declarat la regidora socialista.

Actualment, hi ha dos centres acabats, el centre Joan XXIII del Grau i el centre de Benipeixcar. Ara mateixa s’està treballant en l’institut Tirant lo Blanc, el nou centre Les Foies, en l’institut Veles e Vents i les obres a l’IES Maria Enríquez començaran pròximament.

A més, “ara a principi d’any licitarem tot el tema de Joan Martorell, Roís de Corella, Montdúver i Botànic Cavanilles. És un compromís ferm que estem complint malgrat la situació i aconseguirem que estos centres educatius abans que acabe la legislatura estiguen el més avançats possible i acabats”, ha afegit Fuster.