Gandia amplia el recorregut de la cavalcada dels Reis Mags per a garantir la seguretat enfront de la covid-19

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí per a anunciar les novetats que tindrà la cavalcada dels Reis Mags d’Orient, el recorregut de la qual s’ampliarà per a poder facilitar les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries enfront de la covid-19.

Prieto ha explicat que des de l’Ajuntament “som conscients de la situació sanitària què vivim, però també sabem que la ciutadania està anímicament esgotada i que la cavalcada dels Reis Mags és un dels actes més esperats pels xiquets i xiquetes”, per això mateix la cavalcada tindrà diferències respecte a la que seria una cavalcada d’un any normal. “Ni l’excepcionalitat de l’any passat, ni tampoc la plena normalitat de fa dos anys”, ha assenyalat.

D’esta manera, Ses Majestats arribaran al Port a les 17 hores. El públic no podrà acostar-se, ja que la zona estarà acotada, però sí que es podrà seguir de manera telemàtica i per televisió. A continuació, a les 18 hores s’adorarà al Jesuset com habitualment es fa en la Seu Col·legiata. La gent podrà entrar a l’interior per la Porta dels Apòstols fins a completar aforament. Com a novetat destacable, la plaça Major estarà acotada i vigilada per la Policia Local per a evitar aglomeracions.

La cavalcada començarà a les 19 hores. Enguany es fa des del carrer Calderón de la Barca, a l’altura del col·legi Montdúver i les proximitats de la plaça Bennàcer. Serà una cavalcada ràpida, de manera que la gent que la veja no estiga esperant massa temps i el recorregut serà més ampli perquè la gent no s’aglomere en les vies principals.

Per últim, sobre les 20 hores els Reis d’Orient arribaran a la plaça Major. Però no faran cap tipus de salutació ni es pararan a la plaça i tampoc hi haurà presència de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament. Pujaran directament al despatx d’alcaldia on oferiran el seu discurs de manera telemàtica.

Per tant, l’arribada dels Reis d’Orient pel port de Gandia i el parlament final del Rei des de l’Ajuntament es faran sense públic i sols podrà seguir-se per televisió. A més, les carrosses de Ses Majestats no portaran sostre, de manera que podran veure Melcior, Gaspar i Baltasar sense problema des dels balcons.

La màxima autoritat de l’Ajuntament ha destacat que el recorregut s’ha allargat “per a evitar aglomeracions i facilitar que la gent s’esponge. Hem afegit el carrer Calderón de la Barca i la plaça El.líptica. A continuació, com ja és tradicional, la comitiva seguirà per l’avinguda República Argentina, passeig de les Germanies i Duc Alfons el Vell fins a arribar a l’Ajuntament”.

Cal destacar que durant la cavalcada hi haurà 23 efectius policials i 7 de Protecció Civil, mentre que al Grau hi haurà 7 efectius policials i a Beniopa 2. En total es destinaran 32 agents de la Policia Local i 7 de Protecció Civil a vigilar i garantir una cavalcada segura.

José Manuel Prieto ha recordat que no es repartiran caramels ni altres llepolies en cap moment del recorregut per a evitar incidents i que, segons la normativa vigent, “hem de portar mascareta al carrer sempre que no puguem mantenir la distància mínima d’1,5 metres. Per tant, les persones que assistisquen a la cavalcada, han de fer-ho amb mascareta, preferentment FP2 o quirúrgica”.

Per últim, s’ha mostrat convençut que “una vegada més, la ciutadania de Gandia sabrà estar a l’alçada de les circumstàncies. Els ho devem als xiquets i a les xiquetes de Gandia, que es mereixen veure als Reis Mags d’Orient”.