Gandia amplia l’incentiu hoteler de la platja al nucli urbà

El Govern de Gandia ha anunciat hui una nova mesura destinada a la generació d’oportunitats, ocupació i riquesa: la 87 modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que serà aprovada al ple municipal de demà, la qual permetrà que el conegut com a “incentiu hoteler” que ja s’aplica a la platja, es trasllade a la resta del municipi.

Este acord permet que els hotels ja existents o els que s’hagen d’instal·lar puguen ampliar el seu volum edificat (2 plantes més) a canvi de cedir al consistori un 10% en zona verda i un 5% en dotacions. A més, s’obliga la propietat a disposar de places d’estacionament en funció dels metres quadrats construïts. Un altre aspecte que es preveu a l’acord és que estos metres de cessió en zona verda puguen ser adquirits al voltant de l’Anella Verda amb la qual cosa la ciutat augmenta la superfície de parcs i jardins.

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha mostrat la seua satisfacció per la iniciativa. “El turisme té una gran importància a la nostra ciutat. Esta mesura sorgix de molt de treball, d’escoltar les demandes i de mantenir una interlocució constant amb el sector”, ha explicat l’edil socialista, alhora que ha recordat que la setmana passada es va mantindre una reunió a Fitur on van participar l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el mateix regidor de Turisme i representants de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor (AEHGS) per ultimar el document.

“Implementem a la ciutat una mesura que ja funciona molt bé a la platja i que donarà avantatges davant de la construcció d’apartaments i habitatges. Crec que és una molt bona notícia per al sector turístic. Necessitem més places hoteleres com a ciutat”, ha conclòs el responsable de Turisme, no sense abans demanar a l’oposició que la mesura que demà s’aprovarà al ple compte amb el suport de tots els grups polítics.

Per la seua banda, el president d’AEHGS, Luis Rodríguez de Rivera, ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia i al mateix alcalde Prieto esta iniciativa. Durant la seua intervenció ha explicat que l’aplicació d’esta mesura a la platja ja ha suposat una inversió a tots els hotels de 18 a 20 milions d’euros i ha possibilitat la construcció de noves zones com ara gimnasos, spas o altres zones que milloren l’oferta complementària. “És una mesura molt positiva. El sector hoteler té un impacte directe sobre la destinació i l’aprovació de demà generarà més inversió que redundarà en més negoci i més llocs de treball”, hi ha ressaltat.