Gandia rep de la Generalitat Valenciana més de 12.000 en ajudes per arxius i biblioteques

El coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, han informat hui de la concessió d’una ajuda de 3.371,79 euros per part de Direcció General de Cultura i Patrimoni del passat 21 d’octubre destinada a la digitalització i restauració de la documentació històrica i millora de les instal·lacions dels arxius municipals.

D’altra banda, també de la mateixa Direcció General, s’ha adjudicat una ajuda de 9.114,07 euros destinada a l’adquisició de material bibliogràfic per a les biblioteques municipals. “Enguany està sent molt profitós per a les biblioteques municipals en aquest àmbit”, ha declarat el regidor responsable de l’IMAB, qui ha recordat l’ajuda de 15.000 euros que es va impulsar durant el confinament per a adquirir nou material bibliogràfic. “Continuarem treballant en esta línia perquè en guardar una bona part dels llibres en quarantena, hem de multiplicar els préstecs de fons i material nou”, ha indicat.

L’edil socialista també ha informat del Decret del 23 d’octubre del Consell que determina el calendari laboral en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. La Generalitat declara el 19 de març com a dia festiu i s’estableixen com a festes tradicionals de la Comunitat Valenciana els dies 5 d’abril (Dilluns de Pasqua) i 9 d’octubre (Dia de la Comunitat Valenciana). A més, se substitueix el descans del 16 d’agost pel 5 d’abril (Dilluns de Pasqua) i se substitueix el descans del Dijous Sant pel 9 d’octubre. S’estableix com a dia festiu el dilluns 24 de juny (Sant Joan) i es deixa als ajuntaments la potestat de triar els dos festius locals de 2021 que en el cas de Gandia seran 12 d’abril (Sant Vicent Ferrer) i el 4 d’octubre (Dia de Sant Francesc de Borja).