Gandia aprova una ajuda de 50.000 euros per a redactar el projecte de restauració de la Col·legiata

La Junta de Govern celebrada este matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat hui una subvenció de 50.000 euros a la Fundació per a la Restauració de la Col·legiata de Gandia amb la finalitat de finançar les despeses de redacció del projecte de restauració del campanar.

El segon punt del document, ha sigut l’aprovació del conveni entre el consistori, la parròquia i la Fundació, per a la realització dels tràmits necessaris per al desenvolupament i execució d’obres de restauració i millora del campanar.

Este acord contempla la subscripció d’un conveni plurianual amb el límit màxim d’aportació municipal de 300.000 euros (inclosos els 50.000 euros aprovats hui) per a finançar en total un terç del cost de les actuacions. Els altres dos terços restants seran aportats per la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Tal com ha explicat l’alcalde, José Manuel Prieto, esta actuació “és una inversió que es quedarà i perviurà a la commemoració de l’Any Jubilar amb l’esforç de tres administracions i gràcies als compromisos dels presidents de la Generalitat i la Diputació, i d’este alcalde”.

L’alcalde ha destacat que “amb este acord canalitzem els primers 50.000 euros que serviran per a finançar la redacció del projecte i començar amb les obres. Adquirim el compromís cívic de restaurar un Bé d’Interés Cultural davant el qual les administracions tenim el deure d’actuar”.