Gandia aprovarà una modificació pressupostària per a reduir deute i generar noves actuacions

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha respost hui a les crítiques abocades pel Partit Popular sobre la modificació pressupostària que s’aprovarà en el ple de la setmana que ve i la utilització del romanent de tresoreria existent per executar nous projectes i amortitzar deute municipal.

En primer lloc, Gregori ha recordat que la Comissió d’Hisenda és l’òrgan col·legiat on s’aborden este tipus d’actuacions. “El PP parla d’obscurantisme quan ahir mateix vam estar més de mitja hora responent a tots els dubtes que va plantejar el seu representant a la comissió. No puc entendre com s’atrevixen a denominar esta actitud com obscurantisme perquè jo mateix vaig explicar totes les partides”.

En segon lloc, l’edil socialista ha destacat que els 5,8 milions d’euros de la modificació no procedixen íntegrament del romanent, ja que hi ha una part que es correspon al Capítol 9. Sobre el Museu Faller de Gandia, Gregori ha afirmat que d’esta manera el consistori gandià estalviarà costos i eliminarà el pagament de les quotes corresponents durant els pròxims anys, amb la qual cosa  l’ajuntament disposarà de més fons per a executar altres actuacions.

En este sentit, el regidor delegat de Falles, José Manuel Prieto, ha declarat que “el PP no està habilitat per a parlar d’economia, ja que allà per on van passar van arruïnar tot. En el cas del Museu Faller van estar quatre anys sense pagar la hipoteca i que quasi va provocar l’embargament dels casals de les comissions”, i ha afegit que “este govern ha aconseguit que el Museu no siga un problema i que este espai de participació de les falles no fóra un problema econòmic per a l’Ajuntament de Gandia. Per això, anem a amortitzar este deute del consistori i aconseguirem alliberar recursos en els pròxims anys”.

Prieto també ha desmentit les acusacions d’obscurantisme: “Jo mateix vaig mantenir una reunió personal amb el senyor Soler on li vaig explicar la situació i li vaig demanar el suport del PP perquè hi haguera unanimitat a l’hora de solucionar un problema que havia crescut amb la pandèmia, ja que tots els museus s’han quedat sense visitants i per tant, al Museu Faller s’havia quedat sense ingressos”.

D’altra banda, respecte a efectuar les modificacions a l’inici de l’any, Gregori ha explicat durant la roda de premsa que es donen circumstàncies que obliguen a modificar les partides, com ara rebre una subvenció que ha de ser complementada amb fons municipals com és el cas de la Torre dels Pares o doblar la quantitat destinada a millorar els carrers perquè hi haja temps a fer tots els treballs previstos durant l’exercici econòmic.

“El senyor Soler seguix dient que això és un desastre i l’única cosa que és un desastre és ell com a profeta. Seguim tenint més d’1,5 milions d’euros per a alguna nova partida que puga ser necessària o seguir combatent els efectes de la pandèmia, i ho fem després d’haver destinat, gràcies a l’última modificació pressupostària, prop de quatre milions d’euros per reactivar l’economia d’esta ciutat”, ha assenyalat Gregori.

A més, el regidor d’Economia i Hisenda ha afirmat que al Partit Popular “el que li molesta és que la nostra gestió possibilite que tinguem diners per a fer noves inversions. Nosaltres hem tingut 8,5 milions d’euros en positiu i ells tenien 33 milions en negatiu. S’ho haurien de mirar”.